Ekonomist Zelyut: Esas tehlike emeklilerin maaş alamayacak olması

2023 Küresel Emeklilik Raporu'na dikkat çeken ekonomist Zelyut, "Maaşların az olduğunu düşünürken esas tehlike bu zihniyetin devam etmesi durumunda emeklilerimizin maaş alamayacak olması" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emeklinin bayram ikramiyesine gelen yüzde 50'lik zam gündemdeki yerini korurken ekonomist Evren Devrim Zelyut, emekelilerin dikkat etmesi gereken bir başka konu olduğuna işaret etti.

Halk TV ekranlarında yayımlanan 'Gündem Özel' programına katılan Zelyut, emeklilerin maaşlarına alamaması gibi bir olasılığa dikkat çekti.

Zelyut açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"2023 Küresel Emeklilik Raporu açıklandı. Bu raporda bütün ülkelerin emeklilik sistemleri inceleniyor ve A, B, C, D kategorilerine ayrılıyor. D klasmanında yer alan ülkeler için büyük tehlikeler var. Bu ülkeler Hindistan, Tayland Arjantin ve Türkiye... Bu kategorideki ülkelere 'emeklilik sistemlerinin devam etmesi şüpheli' olarak bakılıyor. Yani deniliyor ki, 'Emeklilik sisteminizi onarmazsanız, mevcut emeklilere bu maaşı ödemede problem çıkar.' Dolayısıyla biz maaşların az olduğunu düşünürken esas büyük tehlike bu zihniyetin devam etmesi durumunda emeklilerimizin bu maaşı alamayacak olması. Çünkü dönüp bütçeye ve rezervlere bakıldığında Türkiye kasasının tam takır kuru bakır olduğu görülüyor."

(EKONOMİ SERVİSİ)