Bakanlık 113 hileli ürünü ifşa etti

Toplam 91 firmanın 113 parti hileli ürün piyasaya sürdüğü tespit edildi. Son 8 yılda ifşa edilen ürün sayısı 3 bin 605 parti olurken, firma sayısı da bin 609'a yükseldi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanlığı, ilaç etken maddesi karıştırılan, taklit ve tağşiş (içine başka madde karıştırılan) yapıldığı tespit edilen ürünlerin ve firmaların listesini kamuoyuyla paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taklit ve tağşiş ürünlere karşı denetimleri 'titizlikle' yürüttüklerini belirterek, "Her zaman söylediğim gibi en etkin denetimci vatandaşımızdır. Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde; bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır" dedi.

2012 yılından itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünleri ve firmaları kamuoyuna duyuruyor. Son 8 yılda ifşa edilen ürün sayısı 3 bin 605 parti olurken, firma sayısı da bin 609'a yükseldi.

Bakanlığın ifşa ettiği, 91 firmadan 113 parti ürün şunlar:

Etiketler Gıda taklit tağşiş