Altın rekora koştu, dolar hareketli

Gram altının fiyatı yeniden tarihi rekor seviyelere geldi. Dolar da güne 6,88 liradan başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Döviz kurları ve altın fiyatları güne hareketli başladı. Altının ons fiyatı, Ekim 2012'deki 1789 dolar seviyesini geride bırakarak, 1794 dolara yükseldi.

İstanbul serbest piyasa ise gram altın 396 liraya yükselerek, 8 Mayıs 2020'deki tarihi rekor seviyeyi yakaladı.

Çeyrek altın 649, tam altın ise 2573 liradan satılıyor.

Dün günü 6.86 liradan açan dolar ise güne 6,88 seviyesinden açtı. Euro 7,78, İngiliz sterlini 8,62 liradan el değiştiriyor.

PİYASALARDA İKİNCİ DALGA ENDİŞESİ

Küresel piyasalarda korona virüsü salgınına yönelik ikinci dalga endişeleriyle negatif bir seyir izleniyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus dün yaptığı açıklamada, hafta sonu dünya genelinde 400 binden fazla Covid-19 vakası rapor edildiğini belirterek, "Covid-19 salgını hızlanıyor ve açık şekilde pandeminin zirve noktasına ulaşmadık" dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Randal Quarles'in, "Bazı göstergeler ekonomik faaliyette bir toparlanma olduğunu gösterse de toparlanmanın önündeki yol oldukça belirsiz" açıklaması da piyasalarda tedirginliği artırdı.

ENDİŞELER ARTTI, GÜVENLİ LİMANA TALEP ARTTI

Bu gelişmeler, ekonomilerde yeniden görülen canlanmanın yavaşlayacağı ve salgında ikinci dalganın olacağı endişesinin fiyatlanmasına yol açtı. 'Güvenli liman' altın fiyatları bu gelişmelerle rekor seviyelere geldi. Merkez bankalarının piyasaya likidite pompalaması da altın fiyatları üzerinde yukarı yönlü etkiye yol açıyor.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler Dolar Altın piyasa