Dolar 7,04'den güne başladı

7 lira bandını da dün kıran dolar yüksek seyrini sürdürüyor. Çeyrek altın ise 632 liradan satılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul serbest piyasada dolar 7,04 liradan, euro 7,68 liradan güne başladı.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,04 lira, euronun satış fiyatı ise 7,70 lira olmuştu.

Ons altın 1703 dolardan işlem görüyor.

Gram altının satış fiyatı 384, çeyrek altının satış fiyatı ise 632 lira...

Küresel piyasalarda ise kademeli olarak 'normal'e dönüş sağlanıyor. Ancak devam eden belirsizlikler nedeniyle piyasalar karışık seyrini sürdürüyor.

ABD

Dün ABD'de açıklanan mart ayı fabrika siparişlerinin yüzde 10,3 ile beklentilerin üzerinde bir daralmaya işaret etmesine karşın New York borsasında teknoloji şirketleri öncülüğünde tepki alımlarının geldiği görüldü. Dow Jones endeksi yüzde 0,11, S&P 500 endeksi yüzde 0,42 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,23 değer kazandı.

AVRUPA

Avrupa tarafında ise imalat sanayi verilerindeki düşüş eğiliminin devam etmesi ve şirket karlılıklarına ilişkin endişeler dün pay piyasalarında satışların etkisini artırmasına neden oldu. Almanya'da DAX endeksi yüzde 3,64, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 4,24 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,16 düşüş kaydetti.

Analistler, Almanya’nın demir-çelik sanayisinin dev şirketlerinden olan ThyssenKrupp'ın nakit darlığı çektiğine dair haberlerin şirket hisselerinde yüzde 13'ü aşan kayıplara neden olduğunu belirterek, bu haberlerin etkisinin kısa sürede tüm borsaya yayıldığını söyledi.

ASYA

Bugün Japonya, Çin ve Güney Kore borsalarında resmi tatil dolayısıyla işlem gerçekleştirilmezken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,7 değer kazancıyla 23,760 seviyelerinde bulunuyor.

(AA)

Etiketler Dolar Altın piyasa