Marketlerden sokağa çıkma yasağında istisna başvurusu

Marketler sokağa çıkma yasağından istisna tutulmak için resmi makamlara dilekçe yoluyla başvuruda bulundu. Başvurunun sokağa çıkma yasağının ertesi günü yaşanacak yoğunluğa karşı yapıldığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyük market zincirleri sokağa çıkma yasağından etkilenmemek adına resmi makamlara örgüt halinde ve tüzel olarak başvuruda bulundu.

Sektör temsilcileri sokağa çıkma yasağı ilan edilen geçen hafta sonundan dolayı depolarda zayi olan ürünler sebebiyle marketlerin başvuruda bulunduğunu belirtiyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç, “Sokağa çıkma yasağı sonrası yoğunluğa hazırlık yapabilmek için tedarik yapabilmek için tedarik zincirinin aksatılmamasına yönelik olarak başvuruda bulunuldu” ifadesini kullandı.

11-12 Nisan’da ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından 13 Nisan pazartesi günü marketlerde büyük yoğunluk yaşanmış, büyük zincirler bu yoğunluğa cevap vermekte zorlanmıştı. 18-19 Nisan tarihinde de sokağa çıkma yasağı uygulanacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

EN ÇOK SATILAN ÜRÜNLER: MAKARNA, UN, BAKLİYAT 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün ise bu hafta sonu boyunca gerçekleşecek sokağa çıkma yasağı öncesinde, vatandaşların ihtiyaçlarını belirleyerek cuma günü akşam saatlerine kalmadan, gelecek günler içinde alışverişlerini tamamlamalarını önerdi.

Düzgün, açıklama dışında kalan tüm illerdeki yerel marketlerin hafta sonu boyunca operasyonlarına devam edeceğini bildirdi.

Son bir ay içinde gerçekleşen satış verilerine göre en çok satın alınan ürünlerin un ve makarna olduğunu açıklayan Düzgün, Covid-19 salgınının Türkiye'yi etkilemeye başladığı mart ayının başından beri halkın alışveriş ve tüketim alışkanlıklarında farklılıklar ortaya çıktığına işaret etti.

Ömer Düzgün, "Son bir ay içinde, Doğu Anadolu, Ege, Karadeniz, İstanbul ve Kayseri Perakendeciler Derneği (PERDER) üyelerimizden aldığımız verileri değerlendirdiğimizde, temel gıda kategorisinde birinci sırada makarna, ikinci sırada un, üçüncü sırada ise bakliyat ürünleri, manav kategorisinde en fazla C vitamini içeriği olan besinler, temizlik kategorisinde sabun ve sıvı sabun başta olmak üzere ev ve yüzey temizlik ürünleri ile kağıt ürünlerinin satın alındığını gözlemliyoruz. bilgisini paylaştı.