THY: Ücretsiz izin ve kısmi çalışma gibi tedbirler alıyoruz

THY, korona virüsü nedeniyle "maliyeti azaltmak" için önlemler aldığını duyurdu. Açıklamada, "Ortaklığımız, personel giderleri ile ilgili gönüllü ücretsiz izin ve kısmi çalışma gibi maliyet azaltıcı tedbirler almaktadır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Hava Yolları (THY), korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında, uçuşların durdurulması gerekçesiyle "ücretsiz izin ve kısmi çalışma" uygulamalara geçtiğini açıkladı.

THY'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, korona virüsü salgını nedeniyle 28 Mart'ta bütün dış hat uçuşlarının durdurulduğu, iç hat uçuşlarının ise kısıtlı şekilde gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

"Ortaklığımız, şirketin operasyonel maliyetlerini azaltmak ve finansal likiditesini artırmak için çalışmalar yapmaktadır" denilen açıklamada, "Personel giderleri ile ilgili gönüllü ücretsiz izin ve kısmi çalışma gibi maliyet azaltıcı tedbirler almaktadır. Planlanan yatırım kalemlerinden önemli bir bölümünü iptal etmektedir veya ertelemektedir" ifadelerine yer verildi.

Ödeme tarihlerinin yeniden düzenlenmesi için tedarikçilerle görüşmeler yapıldığı aktarılan açıklama, şöyle devam etti:

"Ayrıca, yeni finansman imkanlarını değerlendirerek likidite seviyesini güçlü tutacak önlemleri almaktadır. Önemli tedarikçiler ile görüşülüp ödeme takvimlerinin revizesi üzerine çalışılmaktadır. Salgının etkisinin süresi ve büyüklüğüyle ilgili farklı senaryolar ve eylem planları üzerine çalışılmaktadır. Konu hakkındaki önemli gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır." (HABER MERKEZİ)