Aydın'da 22 şirketle ilgili kayyım kararı kaldırıldı

Aydın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Uğur Soğutma Makinaları'nın da arasında olduğu 22 şirkete kayyım atama kararını kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'da aralarında Uğur Soğutma Makinaları ve Uğur Motorlu Araçlar A.Ş.'nin de bulunduğu 22 şirketle ilgili kayyım kararının kaldırılmasına hükmedildi.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi'nce, 22 şirketle ilgili kayyım kararının bozulmasının ardından dosya, yeniden Aydın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşüldü.

Mahkeme, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve bilirkişi raporlarına göre şirket, "FETÖ'nün örtülü ya da açık herhangi bir ortaklığına rastlanmaması, bu şirketlerin sahibi gerçek kişilerin örgüt üyeliğinden ceza aldıkları ancak bu cezaların kesinleşmediği, kişilerin şirketlerinde FETÖ ile ortaklık yaptıkları yönünde delil bulunmadığı, şirketlerde FETÖ'ye ait bir para ya da bağlı bir şirket bulunmadığı kanaatine varıldığı" gerekçeleriyle kayyım atanması kararının kaldırılmasına hükmetti.

Mahkeme, karar doğrultusunda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) müzekkere yazılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Aydın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 2017'de Uğur Soğutma Makinaları ve Uğur Motorlu Araçlar A.Ş.'nin de bulunduğu şirketlere kayyım atanmasına karar vermişti.

Uğur Şirketler Grubu ortaklarından Zeynel Abidin Takmaklı ve kardeşi Muhammet Celali Takmaklı'ya, "FETÖ'ye üye olma" suçundan 7 yıl 6'şar ay hapis cezası verilmiş, sanıklar için sağlık sorunları dolayısıyla adli kontrol hükümleri uygulanmıştı.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi, Uğur Şirketler Grubu ortaklarından Zeynel Abidin Takmaklı ve kardeşi Muhammet Celali Takmaklı'nın da aralarında bulunduğu 48 sanık hakkında verilen kararı, sanık avukatlarının birden fazla sanığın avukatlığını yapması dolayısıyla bozmuştu. Bölge Adliye Mahkemesi, kayyım kararının kaldırılmasına hükmetmişti. (AYDIN/AA)