Hazine ve Maliye Bakanlığı'na şirketlere iştirak yolu açıldı

Bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı yurt içi ve yurt dışı şirketlerine iştirakte bulunabilecek. Bakanlık ayrıca, sigortacılık ve özel emeklilik sistemine ilişkin faaliyetleri düzenleyebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görevlerine ilişkin yeni bir kararname yayınlandı. Resmi Gazete'de yer alan 43 numaralı, "Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"ne göre Hazine, yurt içindeki ya da yurt dışındaki şirketlere iştirak edebilecek.

43 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle, 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde yer alan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görevlerini belirten 217'inci maddenin bazı bentleri değiştirilerek, birinci fıkrasının (ğ) bendine "ve Hazine'nin Cumhurbaşkanı kararı ile yurtiçindeki ya da yurtdışındaki şirketlere iştirak etmesini sağlamak" ifadesi eklendi. Bunun yanı sıra aynı maddenin birinci fıkrasına (i) ve (p) bentleri eklendi.

Bentlerde Hazine ve Maliye Bakanlığına şu yetkiler de verildi:

i) Finansal piyasalara ilişkin yurt içi ve yurt dışı gelişmeleri izlemek, değerlendirmek, finansal sektörü geliştirici ve finansal istikrarı güçlendirici çalışmalar yapmak.

(p) Sigortacılık ve özel emeklilik sistemine ilişkin faaliyetleri düzenlemek, uygulamak ve uygulamayı izlemek, denetimini yürütmek ve geliştirimesine ilişkin esasları belirlemek.

Yeni kararnamenin "sermaye güçlüğü yaşayan şirketlere devletin ortak olması" şeklinde tanımlanabileceğini belirten uzmanlar, inşaat şirketleri zor durumda olduğunu ve ellerinde kalan konutları devletin almasını istediklerini belirtiyor. (HABER MERKEZİ)

1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi

43 Numaralı Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi

Murat Yetkin: Kararname sadece 'batık sektörleri' hedeflemiyorMurat Yetkin: Kararname sadece 'batık sektörleri' hedeflemiyor

Etiketler ekonomi maliye hazine