Türk-İş: Hükümetin son zam teklifi yüzde 6+4

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin, kamu işçileri yılın ilk yarısında yüzde 6, ikinci yarısında ise yüzde 4 zam teklif ettiğini söyledi. TÜİK'in açıkladığı resmi verilere göre yıllık enflasyon haziran ayında yüzde 15,7 olarak gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamu işçileri adına yetkili konfederasyon olarak toplu sözleşme görüşmelerini yürüten Türk-İş, hükümetin 200 bin kamu işçisi için ilettiği son zam teklifinin ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 4 olduğunu açıkladı.

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, "Ocak ayında başlayan bugüne kadar süren kamu sözleşmelerimiz var. Bizim talebimiz ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payı. Dün bize en son verdikleri teklif, ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 4. Dün Sayın Bakana da ifade ettim. Bundan iki sene evvel temmuz ayında kamu sözleşmelerini imzaladık, hükümet ilk altı ay yüzde 7,5, ikinci altı ay yüzde 5 verdi. İşçinin alım gücü daha iyi bir noktadaydı. Aradan iki sene geçti, alım gücümüz yüzde 27 düştü. Bu rakamı anlamakta zorlandığımızı kendilerine ifade ettik, önümüzdeki günlerde bunu değerlendireceklerini söylediler" dedi.

Türk-İş'i ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ekonomik krizin faturasının işçilerin sırtına yıkılmamasını istedi.

DARPHANE İŞÇİLERİNDEN GREV KARARI

Basın-İş sendikası da bugün İstanbul Beşiktaş'taki Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne grev kararını astı.

Basın-İş Sendikası Genel Sekreteni Ahmet Özbakır hükümetin kendileri için ekonomik krizde yeterli önlem almadığının altını çizerek, “Bizler hayat pahalılığı ile boğuşurken, aynı dönemde krizdeyim diyen işverenin, bankacının, müteaddidin, ihracatçının imdadına koşanlar, ağzını açıp da kamu işçisi, memuru, emeklisi enflasyon karşısında mağdur oldu, işçilerimize de bakalım demedi” ifadelerini kullandı.

Türk-İş, ücretlere 300 lira seyyanen zam yapılmasını ve bunun üzerine 2019'un ilk 6 ayında yüzde 15 artış yapılmasını talep ediyor. Tür-İş sonraki 1.5 yıl boyunca da enflasyon + 3 puan refah payı verilmesini istiyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Kılıçdaroğlu: Havuz medyasına teşekkür ediyorumKılıçdaroğlu: Havuz medyasına teşekkür ediyorum

Etiketler zam kamu Türk-İş