Emekliler seyyanen zam istiyor

TÜED Başkanı Ergün: Maaşlar seyyanen zam yapılırsa, emekli enflasyona ezdirilmemiş olur.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1 milyona yakın üyesi bulunan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), hükümete, 'emeklileri enflasyona ezdirmeyin' çağrısı yaptı.

30 Haziran'ı Emekliler Günü, içerisinde bulunduğu haftayı da Emekliler Haftası olarak kutladıklarını belirten TÜED Başkanı Kazım Ergün, 2000 yılı sonrası emekli olanların intibaklarının yapılması, tüm emeklilerin sağlık katkı paylarından muaf tutulmasının ve ek ödeme oranlarının artırılmasının başlıca talepleri olduğunu söyledi.

'SOKAĞIN ENFLASYONU FARKLI'

Enflasyona bağlı olarak emekli aylıklarına yapılan yüzdelik zamların yetersiz olduğuna değinen Ergün, şu açıklamada bulundu:

"Açıklanan enflasyon rakamıyla sokağın enflasyonu arasında farkın olduğunu düşünüyoruz. Toplumun en düşük gelire sahip kesimini oluşturan emekliler, bu farkı her gün çarşıda pazarda hissediyor. TÜFE hesaplamasında emeklilerin harcamalarının temsil yüzdesi düşük kalıyor. Bu durum emekli aylıklarının erimesine neden oluyor. Aylıklardaki kayıpların telafisi için emekliler olarak hükümetten seyyanen zam talep ediyoruz. Bu talebimiz sağlanırsa milyonlarca emekli enflasyona ezdirilmemiş olur. Bu zam, yıllarca bu ülke için alın teri dökmüş bizlere Emekliler Günü hediyesi olur."

(ANKARA-AA)

Etiketler Emekli zam