İddia: Goldman Sachs Türkiye'nin yapılandırılmış borçlarını alabilir

Reuters ajansına konuşan iki kaynaktan iddia: Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'de yeniden yapılandırılan kurumsal kredilerin bazılarını satın alabilir. 2 milyar dolar ile 6 milyar dolar arasındaki borçlarla ilgili görüşmeler yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs'ın, Türkiye’de yapılandırılan kurumsal kredileri satın almak için görüşmeler yürüttüğü iddia edildi. Reuters'a konuşan iki kaynak, Goldman Sachs'ın sorunlu kredilerini geçen yıl yapılandıran bazı Türk bankaları ve şirketleri ile görüşme halinde olduğunu öne sürdü.

'2 MİLYAR İLA 6 MİLYAR DOLARLIK BORÇLARLA İLGİLENİYORLAR'

Kaynaklar, yeniden yapılandırılan kredilerin miktarına ilişkin bir bilgi vermemekle beraber, Goldman Sachs'ın 2 milyar dolar ile 6 milyar dolar arasındaki borçlarla ilgilendiğini söyledi.

'YOĞUN GÖRÜŞMELER YÜRÜTÜLÜYOR'

Kaynaklar, Türk bankalarının bilançolarını güçlendirmek amacıyla ve likidite ihtiyacı nedeniyle kredileri satmaya istekli olabileceği yorumu yaptı. Kaynaklardan biri, hem Goldman Sachs'in hem de Londra merkezli bazı büyük bankaların yeniden yapılandırılan Türk kredileri konusunda 'yoğun görüşme' halinde olduğunu öne sürdü.

HANGİ KREDİLERDEN SÖZ EDİLİYOR?

Haberde, Türkiye'de hangi şirketlerin kredilerinin yeniden yapılandırıldığı veya yeniden yapılandırılmakta olduğu da listelendi. Reutes, Godiva'nın da sahibi olan Yıldız Holding'in 5.5 milyar dolarlık, Doğuş Grubu'nun 2.2 milyar dolarlık ve Türk Telekom'un eski ortağı OTAŞ'ın 4.75 dolarlık kredilerinin yeniden yapılandırılmakta olduğunu hatırlattı.

Reuters, Türkiye'deki resmi verilere göre, yeniden yapılandırılan kredilerin 2.5 trilyonluk toplam kredilerin 100 milyar TL'sini oluşturduğunu da belirtti. Goldman Sachs'in Türkiye temsilcilerinden biri ise Reuters'a yorum yapmadı. (Dış Haberler)