Marketlere yöresel raf şartı geliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Perakende Yasası'yla ilgili yeni bir düzenlemeye gideceklerini açıkladı. Yöresel ürünün marketlerde yer almasıyla ilgili belli raf oranını zorunlu kılacaklarını belirten Pekcan "Marketler genelde kendi markalarıyla üretim yaptırıp satıyorlar. Buna bir sınırlama getirip, diğer üreticilerin de bu marketlerde yer almasını zorunlu kılacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,  ihracatı tabana yaymak için esnaf ve sanatkarlara yönelik destekleme projeleri geliştireceklerini söyledi. Pekcan, market raflarına ilişkin yeni kurallar da getirileceğini açıkladı.

Pekcan, Perakende Yasası çalışmalarına ilişkin de, "Marketler genelde kendi markalarıyla üretim yaptırıp satıyorlar. Buna bir sınırlama getirip, diğer üreticilerin de bu marketlerde yer almasını zorunlu kılacağız" dedi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasında (NTSO) düzenlenen 'esnaf buluşması' programında iş insanlarıyla bir araya gelen Pekcan, Türkiye'nin, orta gelirli ülkeler seviyesinden yüksek gelirli ülkeler seviyesine yükselmesinin ihracatla mümkün olacağını anlattı. Pekcan, ihracata yönelmek isteyen tüm esnaf ve sanatkara gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek, "Daha fazla ihracat için, çalışmayı tabana yaymamız gerekiyor. Bunun için esnaf ve sanatkara yönelik pazarlama ve marka destekleme konusunda proje geliştiriyoruz. Ayrıca, e-ticaret ve e-ihracat eğitimleri veriyoruz. Bakanlık olarak biz desteklerimizle arkanızdayız yeter ki siz talep edin" dedi.

Perakende Yasası konusundaki çalışmalara da değinen Pekcan, şu açıklamada bulundu: "Perakende Yasası ile ilgili çalışma yapıyoruz. Yöresel ürünün marketlerde yer almasıyla ilgili belli raf oranını zorunlu kılıyoruz. Marketler genelde kendi markalarıyla üretim yaptırıp satıyorlar. Buna bir sınırlama getirip, diğer üreticilerin de bu marketlerde yer almasını zorunlu kılacağız. Bu üreticilerimizi, iç piyasada güçlü, ayağının üstünde duran ve rekabetçi firmalar haline getirmedikçe, bunları uluslararası firmalara taşıyıp, ihracatçı yapamayız. Sizleri, el ele vererek ülke ekonomimizi daha güzele, refah düzeyimizi daha da artıracak tedbirleri beraber alarak, hepinizi ihracatçı olmaya davet ediyorum" dedi.

(NEVŞEHİR-AA)