Avrupalı konuktan Albayrak'a: Bazı gazeteciler alınmadı

Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen'in düzenlediği basın toplantısına bazı gazeteciler alınmadı. Katainen, toplantıya alınmayan gazetecilere çok üzüldüğünü ve Türkiye'nin bu konuda bir düzeltme yapacağına inandığını belirtirken, Bakan Albayrak yabancı basın mensuplarının akreditasyon yenileme sıkıntısı yaşadıkları için toplantıya alınmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, İstanbul’da “AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı” kapsamında basın toplantısı düzenledi. Televizyonların da yayınladığı toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak AB ile Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesinin önemine değinirken, 2019 enflasyon hedefini de tutturacaklarını söyledi.

'GAZETECİLERİN ALINMAMASINA ÇOK ÜZÜLDÜM'

Basın toplantısında Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen konuşmasına AB gazetecilerinin basın toplantısına alınmadığını söyleyerek başladı. Katainen, “Bazı AB gazetecilerinin bu basın toplantısına girmesine müsaade edilmediğini duydum. Maalesef çok üzüldüm. Türkiye’deki yetkililerden bu konuda bir düzeltme yapılmasını rica ediyorum. Gelecek için de bu konu ile ilgili adım atılmasını bekliyoruz. Maalesef bütün detaylara hakim değilim. Sadece duyum olarak bana iletildi. Ancak hakikaten üzüntü duyuyorum. AB gazetecilerinin hepsi bu basın toplantısına katılamadılar. Çalışmalar sürüyor. Bu konu ile ayrıntıları bilmediğim için bir şey söyleyemeyeceğim ama basın özgürlüğü dünyanın her yerinde temel bir haktır” dedi.

'GAZETECİLERİN AKREDİTASYONU YENİLENMEMİŞ'

Bakan Albayrak ise gazetecilerin alınmamasını şöyle açıkladı: “Konu Türkiye’de faaliyette bulunun çalışanların her yıl akredite olması ile ilgili, sanıyorum bir kısmının akreditasyonu yenilenmemiş. Her ülkenin kendi basın özgürlüğü, kuralları içerisinde olaylar yürür. Bu çerçevede meseleye bakmak lazım” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Katainen: Türkiye 3 yılda AB kriterlerini tamamlayabilirKatainen: Türkiye 3 yılda AB kriterlerini tamamlayabilir