BMC Otomotiv'de 90 kişi işten çıkartıldı

BMC otomotiv fabrikasında, beyaz yakalı yaklaşık 90 çalışanın işine son verildi. İşçilerin de bir bölümünün işten çıkartılacağı öne sürülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Pınarbaşı’da bulunan Ethem Sancak’ın sahibi oldugu BMC Otomotiv fabrikasının yeni yıldaki ilk kararı 90'a yakın beyaz yaka çalışanı işten çıkarmak oldu.

Evrensel'de yer alan habere göre şirketin İzmir Bornova'daki fabrikasındaki işten çıkarmalara gerekçe olarak 'üretim azalması ve performans düşüklüğü' iddiası gösterildi.

BMC de yakın zamanda işçiler arasında da işten çıkarmaların olacağı da konuşuluyor.

KÂR ORANI İKİYE KATLANDI

Devletten aldığı 585 milyon liralık savunma desteği ve gümrük vergisi muafiyeti, KDV iadesi ve kurumlar vergisi indirimi gibi desteklerle bir kez daha gündeme gelen BMC Otomotiv, geçen yıl hedefledikleri kâr oranını ikiye katlamıştı.

Geçen günlerde de Ethem Sancak'ın Katarlı ortakla, Sakarya'daki tank paleti üreten askeri fabrikaya talip olduğu iddia edilmişti.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, fabrikanın 50 yılda oluşan tecrübesiyle sektörde dünyadaki ilk 5 fabrika arasına girdiğini söylemişti. Böyle bir fabrikanın bugün ancak 20 milyar dolarlık yatırımla kurulabileceğine dikkat çeken Dikbayır, "Fabrikaya, 500-700 milyon dolarlık bir ek yatırım yapılması halinde 6 ay içerisinde milli Altay tankını üretebilecek düzeye geleceğini, bizzat Milli Savunma Bakanlığı açıkladı. Fabrikanın özel sektöre satılmasının hiçbir mantığı yok” eleştirisinde bulunmuştu.