Çinliler Grand Hyatt Otel'e talip

Çinli Senstone Capital, Ferit Şahenk'in Doğuş Grubu'na ait Grand Hyatt Otel’ini satın almayı planladığını açıkladı. Grup, Türkiye'de 150 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in önde gelen şirketlerinden Senstone Capital’in Genel Müdürü John Zing, İstanbul'da ikincisi düzenlenen ‘Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi’ne katıldı. Zirve, Doğuş Grubu’na ait olan İstanbul Taksim’deki Grand Hyatt Otel’de düzenlenirken, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de burada Jhon Zing ile bir araya geldi.

Hürriyet'ten Burak Coşan'a konuşan Senstone Capital Yönetim Kurulu Başkanı John Zing, turizm ve gıda alanında 150 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, satın almayı planladıkları oteller arasında Grand Hyatt Oteli’n de olduğunu söyledi. Yapılan görüşmelerle ilgili çok ayrıntı veremeyeceğini dile getiren Zing, görüşmelerin olumlu ilerlediğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2010’da ihaleyle satışa çıkardığı Grand Hyatt Otel, 208 milyon TL ile Doğuş Holding bünyesindeki Göktrans şirketinin olmuştu. 14 bin 793 metrekare arazi üzerinde kurulan otelin 360 odası bulunuyor.