Konkordato başvurusu zorlaştırılıyor

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) borç yapılandırmasıyla ilgili çerçeve anlaşmanın imzalandığını duyurdu. Batık durumdaki şirketlerin konkordato başvurusu için 100 milyon TL borç sınırı getirileceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dövizdeki aşırı artış, yüksek faiz gibi nedenlerle mali darboğazı aşamayan onlarca firma son günlerde arka arkaya konkordato başvuruları yapıyor. En büyük alacaklı durumundaki banka, faktoring gibi finans kurumları ise konkordatoya karşı hükümeti harekete geçirdi.

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Yakup Şimşek, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye Bankalar Birliği'ndeki (TBB) borç yapılandırmasıyla ilgili çerçeve anlaşmanın bankalarda imza aşamasında olduğunu, Meclis açıldığında gündeme geleceğini ve çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

BANKALAR BİRLİĞİ: İMZALAR ATILDI

Şimşek'in ardından Türkiye Bankalar Birliği'nden ise "Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması, toplam kredilerdeki payı yaklaşık yüzde 90 olan banka ve diğer finansal kuruluş tarafından 19 Eylül 2018 itibariyle imzalanmış ve uygulamaya girmiştir. İç süreçleri devam eden banka ve diğer finansal kuruluşların kısa bir süre içinde anlaşmayı imzalamaları beklenmektedir" açıklaması yapıldı.

Dün kamuoyunda yer alan haberlerde, çalışma kapsamında yeniden yapılandırma için banka, faktoring gibi finans kurumlarına toplam borcu 100 milyon TL ve üzeri olan şirketlerin için başvurabileceği iddia edilmişti.

(HABER MERKEZİ)

Konkordato nedir?Konkordato nedir?