Karagül: Sermaye yapısında ciddi el değişimleri olacak

Türkiye ekonomisinin saldırı altında olduğunu savunan Yenişafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bu duruma karşı hükümet eliyle 'çok ciddi bir karşı darbe' geleceğini belirterek, "Yeni durumda ekonomik çevrede köklü değişiklikler yaşanacağını, sermaye yapısında ciddi el değişimleri olacağını, dışarıdan müdahaleye ortam oluşturan sermaye çevrelerinin zayıflayacağını, çok güçlü bir millileşme dönemine girileceğini söyleyebilirim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yenişafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü "Ekonomik terörizm.. Ekonomik sıkıyönetim.. Ekonomik 'Karşı Darbe..'" başlıklı yazısında, ekonomi alanında bir tür OHAL uygulanması çağrısı yaptı. Mevcut durumun bir ekonomik kriz değil, ekonomik saldırı olduğunu öne sürdü. Aynı zamanda küresel çapta bir ekonomik savaş olduğunu ifade eden Karagül, Türkiye'de sermaye yapısında ciddi el değiştirmeler olacağını yazdı.

Karagül'ün yazısının ilgili satırları şöyle:

15 Temmuz, Cumhuriyet tarihimizdeki en ağır saldırıydı. Darbe girişimi değil iç savaş ve imha saldırısıydı. Dünya tarihinde örneği olmayan direniş sergilendi ve yeni bir “Karşı Darbe” ile saldırı boşa çıkarıldı. Ardından poliste, askeriyede, bürokraside, medyada, sermayede ne kadar dış müdahale aparatı varsa temizlendi, temizleniyor.

Ekonomide çok ciddi bir “Karşı Darbe” gelecek..

Şimdi aynı çevreler ekonomi üzerinden vuruyor. Aynı saldırıların yeni bir aşaması. Kimse tereddüt etmesin, çok ciddi bir “Karşı Darbe” gelecek. En büyük temizlik ekonomide, sermayede, ekonomi bürokrasisinde yaşanacak. Türkiye bütün saldırılardan zaferle çıktı, bütün saldırılardan sonra o alanı millileştirmeyi bildi.

Yeni durumda ekonomik çevrede köklü değişiklikler yaşanacağını, sermaye yapısında ciddi el değişimleri olacağını, dışarıdan müdahaleye ortam oluşturan sermaye çevrelerinin zayıflayacağını, çok güçlü bir millileşme dönemine girileceğini söyleyebilirim.

Erdoğan: Tam denetim, seferberlik uygulaması..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomide olağanüstü hal vaziyeti aldığı, adeta sıkıyönetim uyguladığı, tam anlamıyla bir seferberlik çalışması yürüttüğü, bunu milli mücadele gibi gördüğü apaçık ortada. Aldığı köklü kararlar gibi, dış seyahatlerinin ve görüşmelerinin de bu çerçevede olduğunu, planlandığını görüyoruz.

...Bağımsızlığın siyasi ayağı başarıldı, şimdi ekonomik ayağı başarılacak. Bunda da bazıları yolda dökülecek. Ama Türkiye “Dördüncü Karşı Darbe”yi de zaferle tamamlayacak.