'Dövizle ticarete hayır' dedi, döviz bürosu çıktı

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, bugün düzenlediği basın toplantısında, "İçimizdekiler gavurluk etmesin. Dövizin ve doların Türk literatüründen çıkartılması gerek. Yerli paraya dönmeli" dedi. Ancak Gülsoy'un kendi sitesinde yer alan biyografisinde halen diğer işlerin yanısıra döviz alım satımı (döviz bürosu) yaptığı bilgisi var!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomik kriz nedeniyle TL'deki kan kaybı sürerken, ticaret odalarından yapılan 'yerli para kullanalım' çağrısına Kayseri Ticaret Odası (KTO) da katıldı. KTO Başkanı Ömer Gülsoy, göreve gelmelerinin beşinci ayı dolayısıyla bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, ekonomik duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Üyelerinin devletin yanında olduğunu ve 'Bu sene para kazanmasak da olur' dediğini öne süren Gülsoy, "Dövizin bu kadar yükselmesinin hiçbir şekilde ekonomik bağlantısının göstergesi yok. 3.80 lira olan doların şu an 6.50 seviyesinde seyretmesinin bizim herhangi bir şekilde ekonomimizde kötüleşme veya göstergesi yok. Bu resmen ekonomik bir saldırıdır" dedi.

'GAVURU BİLİYORUZ!'

Döviz artışı nedeniyle fırsatçılık yapanlar olduğunu anlatan Gülsoy "Buradan döviz fırsatçılarına bir kez daha sesleniyorum. Amiyane tabirle dışarıdaki gavuru biliyoruz ama içimizdekiler de gavurluk etmesin. Yanlış anlaşılmasın bunu bankalar için değil, fırsatçılar için söylüyorum" ifadesini kullandı.

Dövizle yapılan alışverişlerin sona erdirilmesinin önemine işaret eden Gülsöy, dövizin ve doların Türk literatüründen çıkartılması gerektiğini ifade etti ve ekledi: "ABD ilaç, silah ve petrol kozu ile dayatmalarda bulunuyor. 1945'ten bu yana Türkiye'de ABD'nin papaz parmağı var. Yerli paraya dönelim. İhtiyaçlarımız için kendi ve milli ürünlere dönmeliyiz. AVM'ler ve emlak sektörü en kısa sürede TL'ye dönmelidir. Buradan uyarıyorum, dövizde kirada ısrar edenler yakın bir zamanda kiracı bulamaz. 70 yıldır kur riski ile bizi tehdit edenlere TL ile yanıt verelim. KTO olarak döviz kurlarıyla ilgili yarın kentimizde bulunan banka bölge müdürleri ile toplantı yapacağız" dedi.

DÖVİZ ALIM SATIMI YAPIYOR

Ancak konuşmasında sık sık dövizle yapılan alışverişlerin ve kiralamaların sona erdirilmesi çağrısı yapan Gülsoy'un döviz ticareti yaptığı ortaya çıktı.

1973 yılında Kazancılar'da kuyumculukla ticaret hayatına atıldığı belirtilen Gülsoy'un kendi sitesinde yer alan biyografisinde "Halen kuyumculuk, döviz alım satımı, mobilya ve otomotiv ticareti, akaryakıt ticareti ve sigorta hizmetleri gibi çeşitli alanlarda ticari faaliyetlerde bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı. (KAYSERİ-DHA/SPUTNİK)