Nissan'dan 'hile' itirafı: Değiştirdik!

Nissan'dan yakıt tüketimi verilerinin 'değiştirilmiş' olduğu itirafı geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nissan bugün yaptığı açıklamada, 'egzoz emisyonları' ve 'yakıt tüketimi' hakkındaki verilerin kasıtlı olarak 'değiştirilmiş' olduğunu itiraf etti. Geçen yıl yaşanan skandalın ardından Nissan'ın yine geçtiğimiz sene yürüttüğü operasyonların testleri sırasında ortaya çıkan tahriflerden etkilenen otomobil sayısını ise açıklamadı.

Testte ayrıca, egzoz emisyonları ve yakıt ekonomisi ile ilgili denetim raporlarının da 'öngörülen test ortamından saptığı' ve 'değiştirilmiş ölçüm değerlerine dayanarak' hazırlandığı belirtildi.

'VERİLER YENİDEN KONTROL EDİLDİ'

'Tam ve kapsamlı bir soruşturma' sözü veren Nissan, yaşanan skandal sonrası 'güvenilir' verileri yeniden kontrol ettiğini ve GT-R hariç tüm araçların Japon güvenlik standartlarını karşıladığını belirtti. Şirket yaptığı açıklamada "Nissan, örnekleme testlerine tabi olan tüm modellerin Nissan'ın yakıt ekonomisi için teknik özelliklerini garanti ettiğini teyit etmek için verileri yeniden doğruladı. Bu, Nissan tarafından açıklanan rakamlarda hiçbir hata olmadığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Şirket, geçen Ekim ayında ortaya çıkan bir diğer 'yakıt tüketim verisi skandalı'ndan sonra 1.2 milyon aracını piyasadan geri çağırmak zorunda kalmıştı. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler Nissan yakıt hile