Dumankaya İnşaat, Alman şirkete satılıyor

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Dumankaya İnşaat'ın 8 bin kişiyi mağdur ettiğini belirterek, "Bizi en çok yoran inşaat, ciddi mağdur olanlar var. Dumankaya ve Fi-Yapı'da; konsantrasyonumuz seçim öncesi bunları çözmek. Dumankaya ile ilgili inşaatları tamamlamayı taahhüt eden Alman bir firma ile anlaşmak üzereyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümet yarım kalan inşaatlar nedeniyle binlerce kişinin mağdur olduğu inşaat şirketleri için seçim öncesi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nu (TMSF) harekete geçirdi. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal "Dumankaya ile ilgili Alman bir firma ile anlaşmak üzereyiz. Dumankaya'daki mağduriyeti 10 gün içinde çözeriz" açıklamasında bulundu.

Hükümet, büyük durgunluğun yaşandığı inşaat sektöründe seçim öncesi canlılık yaratmak amacıyla kamu bankalarına konut kredilerini düşürmeleri talimatını da vermişti.

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketleri Dumankaya ve Fi-Yapı'ya daha önce kayyım atanmıştı.

34.7 MİLYAR TL'LİK REZERV VAR: 16 yıllık süreçte Bank Asya hariç bankacılık krizi olmaması, rezervizimizi büyütmemizi sağladı. 34.7 milyar TL'lik rezervimiz var. Bu rezerv Avrupa'daki en büyük rezevlerden biri. 2001 sonrası devraldığımız 26 bankanın hakim ortaklarının borçlarını tahsil çalışmamız var; 23 milyar dolar tahsilat sağladık.

TMSF'NİN ELİNDE 960 ŞİRKET VAR: Elimizde 960 şirket var, aktif büyüklüğü 50.3 milyar TL, bu şirketlerde irtifa kaybı istemiyoruz. TMSF kayyumluğunda aktifler yüzde 12 büyüdü. Büyük grupların satışı ile alakalı mahkeme süreçlerini bekliyoruz; 2018'de özellikle bunlarla ilgili kararları bekliyoruz.

BİZİ EN ÇOK İNŞAAT YORDU: Bizi en çok yoran inşaat, ciddi mağdur olanlar var. Dumankaya ve Fi-Yapı'da; konsantrasyonumuz bunları çözmek. Seçim öncesi bu mağduriyetlerle (inşaat) ilgili adım atmış olacağız. Yurtdışı kaynaklı, Alman tandaslı bir grup bu inşaat şirketlerindeki tamamlanmamış inşaatları tamamlamayı taahhüt etti. Yarım kalan inşaatlarla ilgili anlaşmada son aşamadayız, 10 gün içinde aksiyon alacağız.Dumankaya'da 8 bin kişinin mağduriyetini çözüyoruz

Etiketler dumankaya inşata