Erken seçim çağrısı iş dünyasını böldü

TÜSİAD'dan Başkanı Bilecik "Erken seçimi doğru bulmuyoruz" dedi. İSO'ya göre ise 'farketmez!'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siyaset, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklamasına kilitlenirken, iş dünyasından farklı açıklamalar geldi. TÜSİAD erken seçime karşı çıkarken, bazı iş dünyası temsilcileri bunun gelecek 5 yıl için olumlu olacağını dile getirdiler.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, iş dünyası olarak erken seçimi doğru bulmadıklarını belirterek, “2018 yılının yapısal reformlar ve enflasyonla mücadele yılı olmasını bekliyorduk” dedi. Bilecik, “Erken seçim yapmak yapısal reform ve enflasyonla mücadele sürecini tamamen ortadan kaldırır. OHAL sürecinde seçim, Türkiye’yi dış dünyada zorda bırakır. Bugüne kadar cumhurbaşkanı, başbakan ve diğer siyasi liderlerden seçimlerin zamanında yapılacağına dair aldığımız mesajları tamamen desteklemiştik” eleştirisinde bulundu.

İSO: HAZIRLIKLIYIZ

Dünya gazetesinde yer alan habere göre İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran ise bu tip dönemlerde gelişmelerin çok hızlı olduğunu belirterek, iş dünyasının hazırlıklı olduğunu söyledi. Avrupa’daki bir ülkenin 30 yıllık gündeminin Türkiye’de 1 haftada yaşanabildiğini anlatan Dalgakıran, erken seçim olması halinde de insanların işlerine devam edeceğini kaydetti.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, erken seçim çağrısının siyasiler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin AK Parti hükümetleri döneminde seçim ekonomisi uygulamadığını öne süren, ancak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminin cumhuriyet tarihi açısından ayrı bir önemi olduğunu anlatan Cesur, “Ekonomi belirsizlikleri kaldırmaz. Erken seçim ekonomimiz üzerindeki bu belirsizlik yükünü kaldırır. ASKON olarak Sayın Bahçeli’nin bu çağrısını yerinde buluyoruz” açıklamasını yaptı.

Olası erken seçim açıklamalarının sektöre etkilerini değerlendiren AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta da “Her sektör gibi biz de hesabımızı her koşula göre yapıyoruz. Sektörün buna hazırlıklı olduğunu düşünüyorum. Belki de beklentileri öne çekme anlamında olumlu etkisi olabilir” değerlendirmesini yaptı.