IMF'den Türkiye'ye üç uyarı!

IMF Mali Gözetim raporunda, "Kötü gün için tasarruf" başlığı altında Türkiye'nin ekonomide daha güçlü olması için, "ücretlerdeki artışların sınırlanması", "yatırım teşviklerinin azaltılması" ve "hedef koyulmamış mali transferlerin rasyonelleştirilmesi" gerektiğini vurgulayan bir metin açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Para Fonu (IMF) yayınladığı raporda, Türkiye’nin 'daha güçlü mali konsolidasyona', ücret ödemelerindeki artışların sınırlanması, ihtiyari yatırım teşviklerinin azaltılması ve hedef koyulmamış mali transferlerin rasyonelleştirilmesi suretiyle ulaşabileceği uyarısı yaptı.

Her yıl IMF-Dünya Bankası toplantıları öncesinde hazırlanan Mali Gözetim raporunun ana bölümü, "Kötü gün için tasarruf" başlığıyla yayınlandı. Küresel borcun yüksekliğini, 2016 itibarıyla küresel ekonominin yüzde 225’ine yükseldiği belirtilen raporda, “Yüksek kamu borçları ve açıkları endişe kaynağı. Yüksek kamu borcuna sahip ülkeler küresel finansal şartlarda yaşanabilecek ani bir sıkılaşmaya karşı kırılganlar” denildi. Raporda, bazı ülkelere 'mali iyileştirmelere hız vermeleri' önerisinde bulunulurken, Türkiye’nin daha güçlü mali konsolidasyona, ücret ödemelerindeki artışların sınırlanması, ihtiyari yatırım teşviklerinin azaltılması ve hedef koyulmamış mali transferlerin rasyonelleştirilmesi suretiyle ulaşabileceğine vurgu yapıldı.

Erken seçim: Bu gelen bambaşka bir krizErken seçim: Bu gelen bambaşka bir kriz

Raporda 'daha güçlü bir mali konsolidasyonun' da, "Merkez Bankası ve para politikası üzerindeki aşırı baskıyı azaltmaya yardımcı olacağı ve yatırımcı güvenini yükselteceği" belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Türkiye IMF Uyarı