Toys R Us tüm mağazalarını kapatıyor

Dünyanın en büyük oyuncak mağazaları zincirlerinden Toys R Us krize yenik düştü. İflasını istediği eylül ayından bu yana ABD'de 184 mağazasını kapatan şirketin, ağustos sonuna kadar 800 mağazasının tamamının kapısına kilit vuracağı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Toys R Us finansal krizi aşamayınca tüm mağazalarını kapatma kararı aldı. Mağazaların kapatılmasıyla birlikte 33 binden fazla çalışanın işine kademeli olarak son verilecek.

Geçen aylarda yılbaşı satışlarına bel bağlayan şirket burada da beklenen rakamlara ulaşamazken bu süreçte 3,1 milyar dolarlık krediyi tüketti. Yaşanan gelişmeler sonrası yönetim kurulu tüm mağazaların kapatılmasına karar verdi.

YÜKSEK TEKNOLOJİYE YENİLDİ

Yüksek teknolojiye yenilen oyuncak sektörünün en güçlü temsilcisinin CEO'su Dave Brandon konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bugün hem bizim için hem de son 70 yıldır hizmet ettiğimiz milyonlarca çocuk ve aileleri içim son derece üzücü bir gün. Sonuçtan hiç memnun değilim ancak artık şirketin ABD'deki operasyonlarına finansal destek sağlamayı sürdüremeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

The Wall Street Journal gazetesi ise ilgili haberinde, günümüzde video oyunlarının çocuklar için oyuncakları fazlasıyla solladığını ve Toys R Us'ın mücadele gücünü her geçen gün kırdığının altını çizdi. Acilen gereken 5 milyar dolar krediyi hiç bir banka vermeyince ilk aşamada şirketin yüzde yirmilik bölümü olan 184 mağazanın kapatıldığını yazan gazete, geriye kalan mağazaların ağustos ayına kadar kapatılacağını ve bir dev efsanenin oyuncak sektörüne veda edeceğini yazdı.

(Kaynak: CNNTÜRK)

Etiketler iflas mağaza Toys R Us