'Kriz kahini' Roubini: Bitcoin tarihin en büyük balonu

2008 krizini çok önceden bildiği için adı 'kriz kahini'ne çıkan ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, Bitcoin'in insanlık tarihinin en büyük balonu olduğunu ve bütün balonların anası olan bu balonun sonunda patladığını söyledi. Kripto para piyasası son 24 saat içinde yüzde 36,7 daraldı, Bitcoin yüzde 29 değer kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomist Nouriel Roubini, kripto para teknolojisi 'blokchain' için 'sahtekarlık' nitelendirmesinde bulundu.

Bloomberg Televizyonu'na bir röportaj veren New York Üniversitesi Öğretim Görevlisi Roubini, "Bitcoin insanlık tarihinin en büyük balonudur ve bu bütün balonların anasıdır. Bu balon da sonunda patladı" ifadesini kullandı. Sorunun sadece Bitcoin'le sınırlı olmadığını ifade eden Roubini, şu anda piyasada 1300'den fazla kripto para olduğunu belirterek, "Birçoğu Bitcoin'den de kötü" dedi.

Blokchain teknolojisinin yaklaşık 10 yıldır var olduğunu ve tek uygulamasının kripto paralar olduğunu ifade eden Roubini, 'bu bir sahtekarlık' yorumunda bulundu.

Roubini, veri madenciliğindeki yüksek enerji tüketiminin de çevresel bir felaket olduğunu söyledi.

KRİPTO PARALARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Kripto para birimleriyle ilgili son günlerde özellikle ABD ve İngiltere merkezli bankalardan getirilen 'düzenleme' ve 'kısıtlama' haberlerine bağlı olarak Bitcoin 7 bin doların altına gerilerken piyasa hacmi yüzde 36.7 daraldı. Bitcoin aralık ayında 20 bin doları görüşmüştü.

Kripto para piyasasının en yüksek hacimli dört birimindeki 24 saatlik değer kayıpları (düşüş) ise şöyle sıralandı:

*Ethereum yüzde 30.56,

*Bitcoin Cash yüzde 29.02,

*Ripple yüzde 25.28

*Cardano yüzde 26.20

(HABER MERKEZİ)