THY, 25 uçak alımı için görüşmelere başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa ziyaretinde, THY ve Airbus arasında uçak alımı için mutabakat zaptı imzalandı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Görüşmeler yapma ve sonuçlandırma hususunda karşılıklı iyi niyetimizi beyan ettik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Hava Yolları (THY), Airbus şirketinden 25 tane, A350-900 tipi uçak alacak. Anlaşma, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa ziyaretinde imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la yaptığı görüşmenin ardından, Avrupalı uçak üreticisi Airbus ile THY arasında, 20+5 adet opsiyonlu A350-900 tipi uçak için mutabakat zaptı imzalandı.

Mutabakat zaptı, Elysee Sarayı'ndaki törende, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ve Airbus CEO'su Tom Enders tarafından imzalandı.

İmza töreninden sonra açıklama yapan İlker Aycı, "Bugün burada imza altına aldığımız üzere, Airbus'un en yeni geniş gövdeli modellerini filomuza katmak adına görüşmeler yapma ve sonuçlandırma hususunda karşılıklı iyi niyetimizi beyan ettik. Dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi olarak elbette, yeni uluslararası noktalarla uçuş ağımızı daha da geliştirmek öncelikli hedeflerimizden" dedi.

'AMACIMIZ FİLOMUZU GÜÇLENDİRMEK'

THY filosunu güçlendirmek istediklerini belirten Aycı, şunları söyledi:

"Bu uçakları filomuza katmamıza ilişkin görüşmelerimizin amacı, hem 3'üncü Havalimanındaki geniş gövde ihtiyacını karşılamak, hem de Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü için tasarladığımız 2023 hedeflerimiz kapsamında filomuzu daha da güçlendirmek ve yanı sıra yolcu memnuniyetini daha da arttırmaktır. Öte yandan ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu olarak bu görüşmeler esnasında da üzerinde ehemmiyetle duracağımız üzere, Airbus tarafından Türkiye'den temin edilecek yan sanayi iş hacminin geçmiş yıllara göre ciddi oranda artacak olması, havacılık sanayimizin geleceği açısından önemli bir kazanç olacağı gibi üreticilerimiz için de büyük bir müjde olacaktır." (DHA)