Erdoğan, Tesla CEO'su Musk'la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Tesla Motor’un CEO’su Elon Musk''la görüştü. Görüşmede elektrikli otomobil konusunun da ele alındığı belirtildi. Musk, Erdoğan'la görüşmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret ederek burada çektirdiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrikli otomobil üretiminde söz sahibi şirketlerden biri olan Tesla Motor’un CEO’su Elon Musk'u Beştepe'de kabul etti.

Hürriyet'in aktardığına göre Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, görüşmede Türksat 5A ve 5B uydularının uzaya fırlatılmasının yanı sıra elektrikli otomobil meselesi, sürdürülebilir enerji, Tesla ve SpaceX firmalarıyla Türkiye'deki firmaların yapabileceği ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapıldığını söyledi.

'AIRBUS'LA YARIN ANLAŞMA YAPILACAK'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Elon Musk'ın Türkiye’ye öncelikle  Türksat 5A-5B uydularının uzaya fırlatılması bağlamında geldiğini belirterek "Yarın bununla ilgili Airbus ile bir anlaşma yapılacak. O da bunun alt tedarikçilerinden birisi. Kendi SpaceX firması. Bunu konuştuk" dedi.

Kalın şöyle devam etti: "Türksat 5A-5B uyduları, Türkiye'nin kendi ulusal uydu üretim sürecine geçişte çok önemli bir merhaleyi temsil ediyor. Türksat 6 uydusu da tamamen Türkiye'de üretilecek kendi teknolojik imkanlarımızla."

YENİ NESİL PİLLER, RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİ

Kalın,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elektrikli otomobil konusunu ve Tesla'yı da konuştuğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi: "Türkiye’de yapılan teknolojik yatırımları, son dönemde atılan adımları da konuştuk. Elon Musk'ın şirketi büyük bir sürdürülebilir enerji şirketi aslında. Dolayısıyla yeni nesil piller, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi konuları konuştuk. Büyükşehirlerdeki trafik sorunları nasıl aşılabilir, tünel kazma, yer altından trafiğin verilmesi gibi konuları da ele aldık. Özellikle Tesla ve SpaceX firmalarıyla Türkiye’deki firmaların yapabileceği ortak çalışmalar neler olabilir, bunlar üzerinde de görüş alışverişinde bulunuldu."

Erdoğan'ın Musk'ı kabulünde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da hazır bulunmuştu.

Elon Musk, görüşmenin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Instagram hesabından bir fotoğraf paylaşan Musk, "Atatürk Anıtkabir" diye yazdı. Fotoğraf, 30 dakika gibi bir sürede 100 bin'den fazla beğeni aldı.