Alarko CEO’su Ayhan Yavrucu: Teşvikler nereye gitti, sonuçları ne oldu diye soran yok

Alarko CEO’su Yavrucu, teşviklerin araştırılması gerektiğini söyledi: Ne oldu diye soran yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alarko CEO’su Ayhan Yavrucu, teşviklerin etkinlik analizinin yapılmadığını belirtti. Yavrucu, "Bu teşvikler nereye gitti, bunun sonuçları ne oldu diye soran yok" dedi.

Dünya gazetesinden Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre, Alarko CEO’su Ayhan Yavrucu "Ben hiç bir dönemde bu kadar teşvik görmedim" diye konuştu. Mevcut teşvik yelpazesinin çok geniş olduğunu belirten Yavrucu, “Yazılım, elektronik ve makine-ekipman sektörleri seçilip, burada teknoloji ve kapasite artıracak yatırımlar teşvik edilmeli. Bu teşviklerin sonuçları da net biçimde ölçümlenmeli" dedi.

Teşvikleri desteklediğini dile getiren Yavrucu, "Bu teşviklerin etkenlik analizi yapılmıyor. Bu teşvikler nereye gitti, bunun sonuçları ne oldu diye soran yok. Ölçülmeyen hiçbir teşvik amacına ulaşmış bir teşvik değildir” ifadelerini kullandı.

Makine ve ekipman yatırımlarında düşüş olduğuna dikkat çeken Ayhan Yavrucu, "İlk iki çeyrekte makine-ekipman yatırımlarında aşağı gidiş var. Yüzde 8.6 düşüş... Bunu tersine döndürmemiz gerek. Bu noktada teşvik çok önemli bir kaldıraç. Her şeyi teşvik edeyim derseniz dünyanın parasını verip hiçbir şeyi teşvik edemezsiniz. Makine-ekipman, yazılım ve elektronik sektörünü seçip buralarda gerçekten teknoloji getirecek, verimlilik ve kapasite artıracak yatırımları teşvik etmeli, bunların sonuçlarını da ölçümlemek gerekir” dedi.

SÖYLEŞİNİN TAMAMI