Bakan Faruk Özlü: Türkiye'nin kendi sanayi devrimini gerçekleştirmeliyiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin sanayi yatırımları konusunda daha cüretkar olmasını gerektiğini belirterek "Hep birlikte Türkiye'nin kendi sanayi devrimini gerçekleştirmeliyiz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü "CEO Club Endüstri 4.0 Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, "Yeni sanayi devrimine entegrasyon konusunda Türkiye'nin kendine olan güveni tamdır. Türkiye bu dönüşümü geride kalmadan, ıskalamadan gerçekleştirecek. Buna bütün kalbimizle güveniyoruz. Yeni sanayi devrimini bulunduğumuz coğrafyada birileri yapacaksa , bu ülke emin olunuz ki sadece Türkiye'dir" dedi.

Levent'te bir otelde gerçekleştirilen zirveye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Türk iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

'YENİ BİR SANAYİ DEVRİMİ YAPACAK ÜLKE TÜRKİYE'DİR'

Bakan Faruk Özlü zirvenin sonunda katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Türkiye'nin sanayi dönüşümüne uyumunun tam olduğuna dikkat çeken Özlü, "Yeni sanayi devrimini bulunduğumuz coğrafyada birileri yapacaksa, bu ülke emin olunuz ki sadece Türkiye'dir. Yalnızca Orta Doğu değil, tüm Avrasya'da bu konunun öncülüğünü yapacak tek ülke Türkiye'dir. Çünkü demokrasisi, serbest girişimi, gümrük birliğini, Batı ile entegre ekonomiyi ve girişimciliği içselleştirmiş bir başka ülke daha yoktur. Binlerce yıl önce tarım devrimi bizim topraklarımızda başladı. Şimdi yine bu topraklarda neden yeni bir destan yazmayalım?" diye konuştu.

'ÇOK DAHA CÜRETKAR OLMALIYIZ'

Bakan Faruk Özlü konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim özel sektörümüz son derece dinamik, dışa açık, büyümeye ve teknolojiye odaklı bir özel sektördür. Bizim hedefimiz çok daha cüretkar bir hedef olmalı. Hep birlikte Türkiye'nin kendi sanayi devrimini gerçekleştirmeliyiz. Kendi kaynaklarımızla, kendi insanımızla , kendi tecrübelerimizle ve kendi özgüvenimizle birlikte yeni dönemde Türkiye'nin kendi sanayi devriminin hayal olmadığını ispatlayabiliriz. Önümüzde kat etmemiz gereken zor bir yol olduğu muhakkak. Araştırma, geliştirme ve inovasyon yatırımlarımızı arttırarak, bunları dünya standartlarına çıkarmayı arzu ediyoruz."

'BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İÇİN TOPLUMSAL MUTABAKAT ŞART'

Bakan Özlü ayrıca "Günümüzde bilim ve teknolojide yetenek kazanmak artık sadece bir devlet politikası olmaktan çıkmıştır. Bilim, sanayi ve teknoloji ancak toplumsal bir proje ve mutabakatla anlam kazanır. Bunun anlamı, ülkemizin bilimsel bilgi üretme yeteneğini, ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürmemizden geçiyor. Tarımdan sağlığa, eğitimden çevreye, enerjiden ulaştırmaya kadar çok geniş bir yelpazede politikalarımızı Türkiye'nin kendi sanayi devrimi ihtiyaçlarına göre yeniden güncellemek, yeniden kurgulamak zorundayız" diye konuştu. (İSTANBUL/DHA)