'Kıdem tazminatı düzenlemesi EKK'da değerlendirilecek'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı ile ilgili değişikliğin Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda değerlendirileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CNN Türk yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi yönündeki çalışmalar hakkında bilgi veren Müezzinoğlu, yeni düzenlemenin 10 gün içerisinde netleşeceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi için hazırlanan düzenlemeye ilişkin, "Muhtemelen önümüzdeki hafta hükümet düzeyinde Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) teknik çalışmaları bakanlar düzeyinde değerlendireceğiz. Paydaşlarla hangi boyutta hangi parametreleri paylaşarak ortak bir yol haritası izleyeceğiz. Önümüzdeki hafta sonu netleştirmiş olacağız" dedi.

'Kıdem tazminatında son aşamaya gelindi''Kıdem tazminatında son aşamaya gelindi'

Çalışanların kıdem tazminatından en fazla yüzde 25 oranında faydalanabildiğini belirten Müezzinoğlu, "İşçinin çalışanın emeğinin hakkı çalıştıranın yani işverenin kasasında birikiyor. Peki 10, 20 yıl sonra işveren bunu ödeyebiliyor mu? Davalar bu anlamda ciddi düzeyde. Yüzde 80 mağdur, hak edenlerin de neredeyse yarısı mahkemelerde davalık. Çalışanın alın terini koruyan bir sistem olmalı" diye konuştu.

'YIL SONU HEDEFİMİZ 1.5 MİLYON İSTİHDAM' 

Mehmet Müezzinoğlu, 2017 yılı istihdam hedeflerine ilişkin bilgi verdi. 2016 için hedeflenen 1 milyon yeni istihdam hedefinin 400 binde kaldığı aktaran Müezzinoğlu, "2017 hedefimiz de 1 milyon artı istihdam. Dün akşam itibariyle hakikaten 1 milyon 51 bin 140 kişi. Özel sektörün istihdam ettiği rakamı veriyorum o da 8 yüz 8 bin 204 sigortalı olarak özel sektörümüz istihdam etmiş. Ben bu rakamın haziran sonu itibariyle 1 milyonu aşacağını görüyorum. Yıl sonu itibariyle hedefimiz 1.5 milyon" dedi. (DHA)