Hollanda'yla 6.6 milyar dolarlık ticaret

Türkiye ile Hollanda arasındaki 6 milyar dolarlık ticaretin 3.5 milyarını ihracat, 3 milyar dolarını ise ithalat oluşturuyor. 2711 Hollandalı şirketin Türkiye'de 22 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diplomatik krizin zirve yaptığı Hollanda'yla Türkiye arasında hatırı sayılır bir ticaret hacmi var. Ekonomi Bakanlığı verilerine göre 2016 yılında Hollanda ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 6 milyar 604 milyon dolar oldu. Türkiye, Hollanda'ya 3 milyar 589 milyon dolarlık ihracat yaparken, 3 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdi.

Habertürk'ün haberine göre, Türkiye'nin ihraç ettiği ürünlerin otomobil ve tekstil, ithal ettiği ürünlerin başında ise demir çelik hurdası, petrol yağları ve traktörler geldi. Hollanda, 22 milyar dolar ile Türkiye'ye en fazla doğrudan yatırım yapan ülkeler arasında yer alıyor. Hollanda'nın Türkiye'ye yapılan doğrudan yatırımlardaki payı yüzde 15.8 seviyesinde. Türkiye'de 2 bin 711 Hollanda sermayeli şirket faaliyet gösteriyor. Bu şirketlerin yatırımlarının toplamı ise 22 milyar dolar.

HOLLANDA'DA 23 BİN TÜRKİYELİ GİRİŞİMCİ VAR

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre Hollanda'da 23 bin Türkiyeli girişimci bulunuyor. Bu şirketlerni 2015 cirosu da 9 milyar doları geçti.

'Türkiye ile ekonomik yardım üzerinde çalışmak zor''Türkiye ile ekonomik yardım üzerinde çalışmak zor'

BAKAN ZEYBEKÇİ: EKONOMİK YAPTIRIM YOK

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dün gazetecilerin Hollanda'da yaşanan diplomatik skandalın ardından bu ülkeye ekonomik yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna, "Şu anda o noktada değiliz, öyle bir şey söz konusu değil" yanıtın vermişti.