Karabağlar Belediyesi’nde grev başladı

CHP'li İzmir Karabağlar Belediyesi'nde 915 işçi bugün greve başladı. Grev nedeniyle belediyede işler durdu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Karabağlar Belediyesi'nin düşük ücret teklifi nedeniyle tıkanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından bugün DİSK'e bağlı Genel İş üyesi bine yakın belediye işçisi greve çıktı. İzmir'in en kalabalık ilçelerinden biri olan Karabağlar'da 500 bin civarında insan yaşıyor. Belediyenin kendi şirketi dışında hizmet veren taşeron şirket ise bulunmuyor. Bugün başlayan grevle birlikte  ilçede ki bütün belediye hizmetleri durdu.

BUCA İŞÇİLERİNDEN DESTEK

Bu sabah Karabağlar Belediyesi'ne ait şantiyelere ve ana hizmet binasına grev pankartları asıldı. Halay çeken İşçiler 'İş ekmek yoksa barış da yok', 'Yaşasın sınıf dayanışması' ve 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz' sloganları attılar. Belediye önünde yapılan eyleme Genel İş İzmir Şube yöneticileri, Birleşik Metal İş yöneticileri ve Buca belediyesi işçileri de destek için geldiler.

Grevin ilk gününde Genel İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara bir konuşma yaptı. Kara şunları söyledi: ’’Karabağlarda 915 arkadaşımız çalışıyor ve tamamı üye. Tüm hizmet alanlarının tamamında grev kararımız uygulanacak. Yasaların belirtmiş olduğu üzere grev esnasında 76 arkadaşımız çalışacak. Ancak bu konu ile ilgili bütün önlemlerimizi aldık ve ancak acil bir durumun gelişmesi durumunda bu arkadaşlarımızın çalışacağını söyledik. Hiç bir arkadaşımız üretimde değil, üretmiyoruz. Umut ediyoruz ki bu toplu sözleşmenin sonucu bir an önce masada bitsin. Ama şu bilinsin ki; bugün 300 yıllık bir mücadelenin, bir geleneğin, bir kararlılığın göstergesi olarak, çok coşkulu bir şekilde bu mücadeleyi büyütmek için hep birlikte buradayız. Bu yüzden bu grev Türkiye’de bu karanlık günlerde bile neler yapılabildiğinin bir göstergesi olacaktır.’’