İşçilerin 1 yılda kazandığını iki günde kazanıyorlar

İngiltere'de gelir dağılımındaki eşitsizliğin gündeme getirildiği 'Şişman Kedi Günü' dolayısıyla patronların geliri üzerine yapılan bir araştırma yayınlandı. Ülkedeki 100 şirketin patronları, bir işçinin yıllık ortalama gelirini iki günde kazanabiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de patronlar, ortalama bir işçinin bir yıl içinde kazandığı parayı, iki buçuk gün içerisinde kazanıyor. 100 şirketin patronları üzerinde yapılan araştırma gelir eşitsizliğindeki çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı.

İngiliz ekonomik araştırma kuruluşu The High Pay Centre'ın araştırmasına göre İngiltere'deki 100 patron, saat başı bin pound (yaklaşık 4 bin 400 lira) kazanmakta. Ülkedeki saatlik çalışma ücreti ise minimum 7 pound (yaklaşık 30 lira).

100 şirketin patronları evlerine her yıl ortalama 4 milyon pound götürmekte. Bu rakam normal maaşlarla çalışan işçilerin 144 katı.

İngiltere'de gelir dağılımındaki eşitsizliğin gündeme geldiği 'Şişman Kedi Günü' nedeniyle verileri paylaşan The High Pay Centre'ın sözcüsü Stefan Stern: "Yeni yıl hesaplarımız zaten fazla olan çalışma saatlerini arttırmaya yönelik değil, aksine Şişman Kedi Günü dolayısıyla önemi artan eşitsiz gelir dağılımını gün yüzüne çıkarmak." dedi ve hükümetten bu konuda adım beklediklerini belirtti. (DIŞ HABERLER)