Alibaba kara listeye alındı

ABD, alışveriş sitesi Alibaba'yı kara listeye aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Michael Evans ise, kararı hayal kırıklığı olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca büyük alışveriş sitesi Alibaba, taklit ürün sattığı gerekçesiyle ABD'de kara listeye alındı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Alibaba Yönetim Kurulu Başkanı Michael Evans, ABD'nin kararı nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Evans, sahte ürünlerin önüne geçmek için yaptıkları çalışmanın görmezden gelindiğini belirtti.

Alibaba, kasıtlı olarak taklit ürün satışının görmezden gelindiği iddialarını reddediyor. Yönetim Kurulu Başkanı Michael Evans, kararın Çin ve ABD ilişkilerinin son zamanlarında gerilmesine bağlı olabileceğini öne sürdü.

Alibaba, Mayıs ayında korsan ve taklit ürün karşıtı kuruluş olan Sahtecilik Karşıtı Uluslararası Birlik'ten (IACC) çıkarılmıştı. IACC'nin, aralarında Gucci ve Michael Kors gibi markaların da bulunduğu toplam 250 üyesi var.

'TİCARİ İLİŞKİLER İKİ ÜLKE AÇISINDAN DA KAZANÇLI'

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, seçim kampanyası boyunca, Çin'in fikri mülkiyet hırsızlığında bulunduğunu savunmuştu. Trump'ın "Tek Çin" politikası hakkındaki yorumlarının ardından, geçen hafta da iki ülke arasında "deniz aracı tartışması" yaşandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çuying, ABD ve Çin'in ticari ilişkilerinin iki taraf için de çok önemli olduğunu söyledi. Hua, "ABD ve Çin'in ticari ilişkilerinin iki ülke açısından da kazançlı olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Umarız ABD ve Çin bu ilişkileri sağlıklı ve iki tarafın da kazancını arttıracak bir şekilde geliştirmek adına birlikte çalışabilirler. Eğer özel bir sorun ortaya çıkarsa, umarız iki ülke de sorunu çözmek adına arkadaşça görüşmeler yapabilir. İki taraf da birbirine sanayilerinin gelişebileceği açık ve adil bir ortam sağlamalı" dedi.