THY DO&CO’da 122 işçi işten atıldı

THY DO&CO firmasında sendikaya üye olan 122 işçi işten atıldı. Basın açıklaması yapan işçiler, işe geri alınmaları istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dev Turizm-İş Sendikası'nın örgütlendiği, THY DO&CO firmasında 122 işçi işten atıldı. DİSK Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen işçiler, sendikal haklarının tanınmasını ve işe iadelerini istedi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, basın toplantısında konuşan Dev Turizm-İş Genel Başkanı Mustafa Saffet Yahyaoğlu, işçilerin sendikaya üye oldukları için işten atıldıklarını söyledi.

Şirketin işçileri görevleri dışında çalışmaya zorlandıklarını belirten Yahyaoğlu, “Ücretler düşürülmeye çalışılmış ve buna karşı sendikalaşma girişimi başlamıştır. İşten atmalar yaşanan olumsuzlukların zirvesi olmuştur” dedi.

Sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Yahyaoğlu, “Her geçen gün yaşadığımız sorunlar tıpkı THY DO&CO’da olduğu gibi artıyor. İşçi sınıfı sermayeye karşı örgütlenmelidir” şeklinde konuştu.

Sendika üyeliğinin anayasal hak olduğunu hatırlatan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, sendikaların örgütlendikleri her alanda bu sorunları yaşadıklarını söyledi. İşverenlerin, sendikaların örgütlenmesine karşı olduğunu dile getiren Çerkezoğlu, "Örgütlenmelerimiz karşısında baskı yolunu seçerler. DİSK olarak arkadaşlarımızın yanındayız" dedi.