İtalyanlar 'zararlı’ dedikleri Türk fındığını topluyor

Türk fındığı İtalya'da en yüksek riskli ürün ilan edildi. Üretici bu çıkışı sabotaj olarak nitelendirdi. Çünkü Türkiye dünya fındık üretiminin yüzde 80’ini tek başına karşılıyor. Fakat ürün bir İtalyan firması tarafından toplanıyor!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti tarafından hazırlanan en tehlikeli ithal gıda maddeleri listesinde 'Türk fındığı'nın, kanserojen aflatoksin maddesi içerdiği gerekçesiyle ilk sırada yer almasına tepki geliyor.

Sözcü'den Can Mumay'a konuşan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “İtalyanlar zaman zaman bizi sabote etmek için böyle söylemlerde bulunuyorlar. Çok ciddiye almıyoruz” dedi.

Bu seneki düşük rekolteden dolayı fiyatların yukarı çekilmesi endişesiyle İtalyanların böyle bir söylenti çıkardığını belirten Karan, “Tarım İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüm yurt dışından dönen fındık var mı diye? Bana oranın çok düşük olduğunu söylediler. Zaten bizim fındıklarımızı randıman esasına göre eleyip öyel alıyorlar” ifadelerini kullandı.

Geçen senelerde Nutella’nın üreticisi İtalyan Ferrero Rocher, Türkiye’nin en büyük fındık alımcılarından Oltan Gıda’yı 480 milyon euro ödeyerek satın almıştı.