100 yıllık firma hileli ürünü toplattı

Tarım Bakanlığı'nın açıkladığı hileli ürünler listesinde Tariş markalı ayçiçek yağı da yer aldı. Firmadan "Fason ürettiğimiz ürünle ilgili sorun yaşadık. Ürünü toplattık" açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı laboratuvar incelemeleri sonucu taklit ve tağşiş  (içine başka madde karıştırılmış hileli ürün) yapılan ürünleri tespit ederek açıkladığı 31 Ağustos 2016 tarihli listede, piyasada Tariş markasıyla satılan ayçiçek yağı da yer aldı.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Kurtuluş Yağ Sanayi firması tarafından üretilen "Tariş" markalı ayçiçek yağında farklı tohum yağlarının tespit edildiği belirtilen listenin açıklanması sonrası Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, internet sitesi üzerinden açıklama yaparak, ayçiçek yağı üretimlerinin olmadığını, listede yer alan yağın Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğine ait olduğunu duyurdu.

Kuruluşu 1915'e dayanan firma, bu gelişme üzerine, listede yer alan ayçiçek yağını piyasadan toplatmaya başladı.

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Faruk Yaman, Fason olarak ürettirdiğimiz ürünle (ayçiçek yağı) ilgili sorun yaşadık, ürünü piyasadan toplattık. Konunun diğer birliklerle ilgisi yok" dedi.