Rize-Artvin Havalimanı ihalesi iptal edildi

Rize-Artvin Havalimanı ihalesi iptal oldu. Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilecek ikinci havalimanı, yapılacak revizyonların arkasından tekrar ihaleye çıkacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilmesi planlanan ikinci havalimanı projesi Rize-Artvin Havalimanı'nın ihalesi iptal oldu.

8 Eylül'de yapılacağı duyurulan ihalenin iptal gerekçesi olarak projede yapılacak revizyonlar gösterildi. Eksikliklerin giderilmesinin ardından yeniden ihale ilanına çıkılacağı açıklandı. Ordu-Giresun Havalimanı model alınarak inşa edilecek Rize-Artvin Havalimanı'nda 45 metre genişliğinde ve 3 kilometre uzunluğunda pist planlanıyor. Yeşilköy ve Pazar sahili mevkiine yapılacak projeyle yılda 2 milyon yolcuya hizmet verilebilecek.

REVİZE İÇİN TEKRAR İHALE

Alınan bilgilere göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca 2016 yatırım programına alınan ve haziran ayında Yüksek Planlama Kurulu kararı çıkarılan Rize-Artvin Havalimanı'nın altyapısı için 8 Eylül'de yapılacağı duyurulan ihale iptal edildi.

Havalimanının projesinde revizyon yapılacak. Proje revizyonunun ardından Rize-Artvin Havalimanı'nın altyapısı için kısa süre sonra tekrar ihale ilanına çıkılacak.