Ziraat Bankası konut kredisinde faizi yüzde 1'in altına düşürdü

Erdoğan'ın çağrısı üzerine iki banka konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına düşürdü. Kredi kartlarında da yeniden yapılandırma gündemde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ziraat Bankası konut kredisi aylık faizlerini bugünden geçerli olmak üzere aylık yüzde 1.0 düzeyinin altına çekti.

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada, konut kredisi faiz oranlarının 1-24 ay vade için aylık yüzde 0.82, 25-60 ay vade için yüzde 0.9, 61-120 ay vade için yüzde 0.95 olacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen günlerde bankalara konut kredisi faiz oranlarını yıllık yüzde 9'a doğru çekmeleri konusunda kamu ve özel bankalara çağrıda bulunmuştu. Ardından da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bu çağrıyı büyük bankaların yöneticileri ile konuşup değerlendireceklerini söylemişti.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi için başlattığı ve ağustos ayı boyunca sürecek olan yeni kampanya kapsamında konut kredisi faizlerini yüzde 0,99'a kadar düşürdü.

BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, dün yaptığı açıklamada, kredi kartı borçlarının da yeniden yapılandırılacağını açıklamıştı. Akben, düzenlemenin kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldığını söylemişti.

(DHA-HABER MERKEZİ)