İSO 500 listesindeki Royal Halı'ya haciz başladı

Borsa İstanbul, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından Royal Halı'nın paylarının Yakın İzleme Pazarında işlem göreceğini duyurdu. Şirketin iki yöneticisi de, darbe girişimi dosyası kapsamında tutuklanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Borsa İstanbul, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan halka açık konumdaki Royal Halı’yı ‘Yakın İzleme Pazarı’na aldı. Royal Halı’nın bağlı bulunduğu Naksan Holding’in sahipleri geçtiğimiz hafta darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

Borsa İstanbul’dan konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, Royal Halı’nın (Royal Halı İplik Tekstil Mobilya San. ve Tic. A.Ş.) vadesi geçmiş bir dizi borcu ve vadesi gelmediği halde, şirketin geri çağrılan finansal borcu bulunuyor. Öte yandan, finansal kuruluşların bir kısmı, alacaklarını tahsil etmek için şirket aleyhine haciz işlemi başlattı. Bir alacaklı tarafından da, bazı makina ve ekipmanların üzerine rehin konuldu.

KAP'A AÇIKLAMA YAPMA YETKİMİZ KALMADI

Türkiye genelinde 200’ü aşkın showroom ve bin 300’e yakın satış noktasında ürünleri satılan Royal Halı’dan yapılan açıklamada, şirketin yönetim kurulu başkanı Taner Nakıboğlu ve yönetim kurulu üyesi Cahit Nakıboğlu’nun tutuklandıkları hatırlatılarak ‘Adı geçen kişilerin elektronik sertifikaları ile KAP'da açıklama yapılması nedeniyle KAP'da açıklama yapma olanağımız şu an için kalmamıştır” denildi.

YAKIN İZLEME PAZARI AÇIKLAMASI

Hurriyet.com.tr'de yer alan habere göre, Borsa İstanbul, şirketin ‘Yakın İzleme Pazarı’na alındığını duyurarak şu açıklamayı yaptı: “Şirketin uyarılarak paylarının Yakın İzleme Pazarı'na alınmasına ve bu uyarının Yönergenin 32 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (a) bendi kapsamında birinci uyarı olarak sayılmasına, pazar değişikliğine ilişkin Yönetim Kurulu kararının alınmasından itibaren izleyen iş günü seans sonuna kadar payların işlem sırasının kapalı kalmaya devam etmesine ve ikinci iş gününden itibaren payların Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görmeye başlamasına karar vermiştir.”