ASELSAN ile Otokar'dan 35 milyon euroluk anlaşma

ASELSAN ve Otokar arasındaki anlaşma, SARP Uzaktan Komuta Yetenekli Silah Sistemi Tedariği'ni içeriyor. Anlaşma, ASELSAN'ın KAP'a yaptığı açıklamayla duyurulud.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ASELSAN ile Otokar, silah üretimi konusunda önemli bir anlaşmaya vardı. İki şirket arasında SARP uzaktan komutalı silah sistemlerine ilişkin dev bütçeli bir anlaşma imzalandı.

Atılan imzalar uyarınca, 35 milyon 640 bin Euro bütçeli 'SARP Uzaktan Komuta Yetenekli Silah Sistemi Tedariği' için iki şirket birlikte çalışılacak. Sözleşmeye göre ilk teslimatların 2017 yılı ilk çeyreği içinde tamamlanması hedefleniyor. Projede ASELSAN’ın SARP adı verilen ve uzaktan kumanda ile çalışan silah sistemi, OTOKAR’ın savunma sanayii odağında üretilmiş araçlarına entegre edilecek ve ülke içindeki olası tehditlere karşı kullanılacak.

SARP SİSTEMİ NEDİR?Taktik kara araçlarında ve sabit tesislerde hava ve kara tehditlerine karşı kullanılması odağında geliştirilen SARP sistemi, ASELSAN’ın özel olarak üzerinde çalıştığı bir teknoloji. Hareket ihtiyacına uygun olarak sisteme farklı silahlar da takılabiliyor. Bu silahlar arasında 12.7mm makinalı tüfek, 7.62mm makinalı tüfek ve 40mm otomatik bomba atar bulunuyor. 12.7 mm için 4000 adet, 7.62 için 1000 adet, otomatik bomba atar içinse 96 adet mühimmat kapasitesi bulunuyor.

ASELSAN’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklama ile ortaya çıkan anlaşmanın detaylarına, kaç adet araca bu ekipmanın entegre edileceğine ve otokarın hangi modellerinin bu anlaşma kapsamında kullanılacağına ilişkin resmi bir açıklama yapıldı.

Etiketler kap ASELSAN Otokar