Panama Belgeleri'ne göre Fettah Tamince'nin 4 off-shore şirketi var

Panama belgelerine göre işadamı Fettah Tamince'nin 4 off-shore şirketi var. Tamince'nin belgeleri sızdıran Mossack Fonseca'ın en iyi müşterelirenden biri olduğu da iddialar arasında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Panama Belgeleri’nde adı geçen Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince’nin, belgelerin sızdığı Mossack Fonseca huhuk bürosunun en iyi müşterilerinden biri olduğu bilgisi yer alıyor. Şirketin her yıl kutlama kartları ve hediyeler gönderdiği müşterileri arasında Tamince'nin de adı geçiyor.

Cumhuriyet’ten Pelin Ünker’in haberine göre Tamince’nin Mossack Fonseca’yla ilişkisini de finansal koordinotörü Hünkar Şerif organize ediyor. Haberde Tamince’nin Rogor Asset Management SA, Sembol Ltd, Althorn International SA ve Hazara Asset Management SA. adlı off-shore şirketleri bulduğu bilgisi de var.

'VİRJİN ADALARANI TAVSİYE ETTİ'

Haberde yer alan diğer detaylar şöyle: Tamince'ye ait şirketler 2003-2010 yılları arasında kurulmuş. Şirketlerde aracılık görevini yürüten Hünkar Şerif, 2006’da Mossack Fonseca’yla yaptığı yazışmalarda, “Rixos Group, Türkiye’deki en büyük otel zincirlerinden biri. İnşaat ve mücevher sektöründe de ayrı şekilde varız. Uluslararası faaliyetlerimiz için Althorn International SA’yı satın aldık. Sizin müşteriniz olup hem bu şirket, hem de gelecekte kurmayı planladığımız şirketler için hizmetlerinizden faydalanmak istiyoruz” diyor.

Şerif bir sonraki mailinde de, “Vergi danışmanlarımız yeni projelerimiz için Britanya Virjin Adaları’nı tavsiye etti” ifadelerini kullanıyor.

BANK ASYA ÜZERİNDEN

Tamince’nin bazı şirketlerindeki transferlerin Fethullah Gülen’e yakınlığı gerekçesiyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Bank Asya Katılım üzerinden yapıldığı bilgisi de Cumhuriyet'te yer alan iddialar arasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın bir isim olduğu öne sürelen Fettah Tamince, “Evet Tayyip Bey’in adamıyım. Çünkü doğru işler yapıyor. Tayyip Bey’i tanıyınca da âşık oldum” demişti.

Haberin tamamı