Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Gıdada arz sıkıntısı yok

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, 'gıda güvenliğine yönelik arz sıkıntısı olmadığı, bu durumun ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından teyit edildiği' açıklamasında bulundu.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), bu sabah Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında toplandı. Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye ve küresel ekonomi üzerindeki etkilerinin  görüşüldüğü toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, gıda arzı konusunda bir sorun olmadığı öne sürüldü.

AA'nın haberine göre toplantıda, başta petrol ve doğalgaz olmak üzere enerji fiyat artışları, endüstriyel hammadde ve ara mallarının tedarikinde yaşanan gelişmeler, enerji ve gıda arz güvenliği konusunda alınacak önlemler ile turizm sektöründe atılması gereken adımlar değerlendirildi.

Ayrıca kamuoyunda tartışmalara yol açan bazı gıda ürünlerine paylaşımların manipülatif ve asılsız olduğu savunularak, arz güvenliğine yönelik bir sıkıntının olmadığının ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından teyit edildiği ifade edildi.

Açıklamada, Rusya ve Ukrayna savaşının Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerini azaltmaya yönelik atılacak tüm adımların eşgüdüm içerisinde uygulanmaya devam edileceği de belirtildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu 5'inci toplantısına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu katıldı.

 

Etiketler ekk gıda arz