Ek MTV'de hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si gerçekleşti

Son ödeme tarihi 6 Eylül olan ek MTV'de ilk taksit ödemelerinde hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deprem için yapılan harcamalar gerekçe gösterilerek getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) ilk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lirayla hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si gerçekleşti.

AA'nın aktardığı bilgilere göre, ek MTV ödemelerinde ilk taksit tahsilat rakamları belli oldu.

Buna göre 22 Eylül 2023 tarihi itibarıyla ilk taksit döneminde 9 milyon 919 bin 966 taşıt için 13 milyar 157 milyon 597 bin 71 lira ek MTV ödendi. Böylece ilk taksit dönemi itibarıyla beklenen tahsilatın yüzde 87'si gerçekleşmiş oldu.

İKİNCİ TAKSİT ÖDEMELERİ KASIMDA

İkinci taksiti kasım ayında ödenecek ek MTV'den 2 taksitte toplam 30 milyar lira gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Böylelikle 10 milyon civarında taşıt için ilk taksitte elde edilen yaklaşık 13,2 milyar liralık tahsilat ile hedeflenenin yüzde 43,8'i ödenmiş oldu.

AYM'NİN KARARI BEKLENİYOR

6 Şubat'ta yaşanan Maraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla tüm taşıtlarda 2023 yılı için bir defaya mahsus olarak iki katı MTV alınmasına yönelik karar alınmıştı.

Ek MTV'nin birinci taksitinin son ödeme süresi 6 Eylül'e kadar uzatılmış, vergiyi ödemeyenlerin araçlarını satamaması, trafikten çekememesi, hurdaya ayıramaması veya yurtdışına çıkaramaması yaptırımları getirilmişti.

Kararın ardından CHP ek MTV düzenlemesini yargıya taşıdı. CHP'nin düzenlemenin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine (AYM) başvurusunun ardından AYM yargılama gününü 28 Eylül olarak belirledi. (HABER MERKEZİ)