EHP’den Yanardağ, Atalay ve Kahraman’a ziyaret

Emekçi Hareket Partisi avukatlardan oluşan bir heyet, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Merdan Yanardağ ile Gezi davasından tutuklu bulunan Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emekçi Hareket Partisi avukatlarından oluşan heyet 9 Temmuz Pazar günü Marmara Cezaevi'nde (Silivri) tutuklu bulunan gazeteci Merdan Yanardağ, TİP Milletvekili Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ı ziyaret etti.

Avukatlar aracılığı ile tüm kamuoyuna selamlarını ileten Yanardağ, hedef gösterilerek tutuklanmasına giden süreci anlattı. Anayasaya işaret ederek bir sorunu dile getirdiğini belirten Yanardağ, “zorbalara boyun eğmeyeceğini” söyledi. Tele 1’in de bu süreçteki tutumuna değinen Yanardağ, tüm tartışmalı süreçleri kamuoyuna doğru aktarma sorumluluğu taşıdıklarını belirtti. EHP’li avukatlar ve Yanardağ görüşmede basın özgürlüğüne ve tutuklu gazetecilere ilişkin neler yapılabileceği üzerine değerlendirmelerde bulundu.

'MÜŞTEREK VE GÜÇLÜ BİR SES YÜKSELTİLMELİ'

Yanardağ’ın ardından avukatlar Gezi Davası’ndan tutuklu bulunan Can Atalay ve Tayfun Kahraman ile görüşme gerçekleştirdi. Can Atalay seçim süreci ve sonrasında muhalefetin durumuna ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Atalay, muhalefetin güçlü ve müşterek bir ses yükseltmesi gerektiğinin altını çizdi. Tayfun Kahraman ise Gezi davasına ilişkin son gelişmelere ilişkin yorumlarını paylaştı. Atalay ve Kahraman, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk’ün dayanışma mektubuna karşılık vererek kendi mektuplarını heyetle paylaştı.

Can Atalay’ın mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Dayanışma ifadelerin için çok teşekkür ederim. Fırsat bu fırsat bir beklentimizi de iletmek isterim; bu durum fena bir etki yaratıyor toplum üzerinde ve yalnızca bu nedenle bile dışarıda müşterek ve güçlü bir ses yükselmesini bekliyorum. Herkese selamlar…"

'ÇOK YAKINDA YİNE ARANIZDA OLACAĞIZ'

Tayfun Kahraman ise mektubunda şunları kaydetti:

"Mektubun için çok teşekkür ederim. Hem eski bir dosttan mesaj almak hem de bir Genel Başkandan dayanışma ve desteklerini duymak gerçekten sevindirici. Bugüne kadar yaptığımız gibi bugünden sonra da destekleriniz ile yanımızda olacağınıza ve dayanışmayı sürdüreceğinize eminim.

Hep birlikte bizim olan doğayı, kentlerimizi, ağaçlarımızı korumaya devam edeceğiz. Bu daha başlangıç diyerek biz de umarım çok yakında yanınızda bu mücadeleyi birlikte sürdüreceğimiz günlere ulaşacağız.

Tüm arkadaşlara, soranlara ben de senin aracılığın ile selamlarımı yolluyorum. Bizler gayet iyiyiz, merak etmeyin. Çok yakında yine aranızda, dışarıda olacağız. Sevgi ve selamlarımla." (HABER MERKEZİ)