EGM'den polis intiharları açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü, polis memurlarının intihar sayısında düşüş olduğunu öne sürerek "Mesai arkadaşlarımızın yanında olmaya dün ve bugün olduğu gibi yarın da devam edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) polis intiharlarına ilişkin basın açıklaması yayınladı. İstatistiklerin ve alınan önlemlerin sıralandığı EGM açıklamasında, "Bizleri derinden etkileyen intihar olaylarının önlenebilmesi için yürüttüğümüz çok yönlü çalışmalarımızı bundan sonra da hayata geçirecek, mesai arkadaşlarımızın yanında olmaya dün ve bugün olduğu gibi yarın da devam edeceğiz" denildi.

5 Ekim'de İstanbul'da görev yapan bir polis memurunun intiharı sonrası açıklama yapan Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, iki günde 4 polisin intihar ettiğini, 1 polisin de intihar girişiminden yaralı olarak kurtulduğunu aktarmıştı.

EGM açıklamasında, 2021 yılının 9 aylık döneminde (1 Ocak - 7 Ekim) 69 olan intihar sayısının bu yılın aynı döneminde 44’e düştüğü ifade edildi. İntihar nedenlerinde "ekonomik, psikolojik ve ailevi" nedenlerin öne çıktığı iddia edildi. (HABER MERKEZİ)