Eğitim Sen'den öğrenci ve öğretmenlerin açılış törenine götürülmesine tepki

Eğitim Sen Ankara 1 No'lu Şube'nin açıklamasında, "Öğrencilerin ve öğretmenlerin açılış töreni altında seçim öncesi AKP’nin siyasi propaganda araçlarına dönüştürülmesine sessiz kalmayacağız" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim Sen Ankara 1 No'lu Şube tarafından yapılan açıklamada, 13 Mart'ta Mamak Bilim Merkezi açılışına ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin götürüldüğü ve açılışta siyasi içerikli konuşmalar yapıldığını, bugün de 'Cumhurbaşkanın katılımı ile gerçekleşecek olan Açılış Töreni'ne öğrenci ve öğretmen katılımı için resmi yazı olmadan Whatsapp grupları üzerinden Mamak’ta yer alan 39 lise müdürüne talimat verildiğini açıkladı.

Açıklamada, "Okulların, öğrencilerin ve öğretmenlerin açılış töreni görüntüsü altında yerel seçimler öncesi AKP’nin siyasi propaganda araçlarına dönüştürülmesine sessiz kalmayacağımızı, kalabalıklarla dolduramadıkları meydanları birer yığın gibi öğretmen ve öğrencilerimizle doldurmalarına izin vermeyeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyor; öğrenci velilerimizi de bu konuda duyarlı olmaya ve ses çıkarmaya çağırıyoruz" denildi.

Eğitim Sen Ankara 1 No'lu Şube tarafından yapılan açıklama şöyle:

"31 Mart Yerel Seçimleri öncesi siyasi faaliyet niteliğinde olan daha önce 13/03/2024 tarihinde Mamak Belediye Başkanlığı İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü ve 4003-B Küçük Ölçekli Bilim Merkezi kapsamında TÜBİTAK ortaklığında faaliyete geçirilen Mamak Bilim Merkezi açılışına ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin gönderildiği ve bu açılışta siyasiler tarafından siyasi içerikli konuşmalar yapıldığı bilgisini bir velimizin şikayeti sonucu öğrenmiştik. Bu etkinlikte görevlendirilen öğretmen ve öğrencilerin eğitim-öğretim süresi içerisinde Mamak İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün hangi yazısına istinaden görevlendirildiği, ayrıca kimi okullarda görevlendirilen öğrencilerin velilerinden veli izin belgesi dahi alınmadığı bilgisi ulaşmışken bugün de “Cumhurbaşkanın katılımı ile gerçekleşecek olan Açılış Töreni”ne öğrenci ve öğretmen katılımı için resmî yazı olmadan Whatsapp grupları üzerinden Mamak’ta yer alan 39 lise müdürüne talimat verilmiştir.

Ayrıca öğrencilerin, öğretmenlerin ve okulların eğitim-öğretim sürecine ilişkin sorunlarını dert edinmesi gereken Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bir süredir AKP mitinglerine öğrenci ve öğretmen taşıma yönünde gerek Whatsapp grupları aracılığıyla gerekse okul müdürlerini bizzat arayarak aracılık etmesini de siyasi bir tavır ve bulundukları konumu kötüye kullanma olarak değerlendiriyoruz. 

Öğretmenler, okul içinde ders verir ve eğitim-öğretim amaçlı, veli izinli okul dışında çeşitli etkinliklerde bulunur. Bunun dışında hiçbir siyasî faaliyette öğretmen olarak bulunamayacağı gibi öğrencilerine de siyasî bir faaliyet için eşlik edemez. Ne öğretmenler ne öğrenciler ne de Millî Eğitim Müdürlükleri hiçbir siyasî partinin teşkilatlanma kolları değildir.

Okulların, öğrencilerin ve öğretmenlerin açılış töreni görüntüsü altında yerel seçimler öncesi AKP’nin siyasi propaganda araçlarına dönüştürülmesine sessiz kalmayacağımızı, kalabalıklarla dolduramadıkları meydanları birer yığın gibi öğretmen ve öğrencilerimizle doldurmalarına izin vermeyeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyor; öğrenci velilerimizi de bu konuda duyarlı olmaya ve ses çıkarmaya çağırıyoruz."