Eğitim-Sen’den Bakan Özer’e ‘trol’ cevabı: Suçlayacağına sorunları çöz

Eğitim-Sen, ÖMK’nin iptalini isteyen öğretmenlere “troll” ifadesini kullanan Bakan Özer’e tepki gösterdi, “Her fırsatta öğretmenleri ve sendikaları suçlayacağına eğitimin sorunlarını çözmeli” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptal edilmesini isteyen öğretmenleri ve sendikaları hedef alarak, “troller devreye girdi” dedi. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ‘60 yıllık hayal’ olduğunu söyleyen Bakan Özer, kanuna karşı manipülasyon yapıldığını ifade etti.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Milli Eğitim Bakanı Özer’in açıklamalarına, “Milli Eğitim Bakanı her fırsatta öğretmenleri ve sendikaları suçlayacağına eğitimin sorunlarını çözmek için çalışmalıdır” ifadeleriyle tepki gösterdi.

‘KENDİSİ DIŞINDAKİ HERKESİ SUÇLAMA’ GELENEĞİNİ SÜRDÜRMEK’

Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, siyasi iktidarın ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı bildiğini okumaya ve öğretmenleri yok saymaya devam ettiğini söyledi. Kurul, şunları kaydetti:

“Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün yaptığı bir konuşmada Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu eleştiren öğretmenleri ve sendikaları ‘trol’ olmakla suçlayarak, yapılan çalışmaları küçümseyici ifadeler kullanmıştır. Bakan Özer, eğitim emekçilerine ve onların sendikalarına kulak vermek, eleştiri ve önerilerini dinlemek yerine bizleri ‘trollük’ yapmakla suçlayarak, kendisinden önceki Milli Eğitim Bakanlarının başlattığı ‘kendisi dışındaki herkesi suçlama’ geleneğini sürdürmektedir.

‘HÜKÜMET MEMURU’ DEĞİL, NİTELİKLİ EĞİTİM’

“Öğretmenlerin büyük çoğunluğu tarafından eleştirilen ÖMK ve kariyer basamakları sınavı hakkında tartışmalar devam ederken, iktidarın çeşitli düzeylerde temsilcileri tarafından öğretmenlere yönelik olarak kullanılan suçlayıcı, hatta aşağılayıcı ifadeler, iktidarın eğitime, öğretmenlik mesleğine ve öğretmenlere yönelik çarpık bakışını ortaya koymaktadır” diyen Kurul, şöyle devam etti:

“Sayın Bakana tavsiyemiz, öğretmenleri ve sendikalarını suçlamak yerine, eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen sorunlarını çözmek için çalışmasıdır. Bir meslek kanununda olması gereken asgari koşulları bile taşımayan bu düzenlemenin geri çekilmesi için ülke çapında yürüttüğümüz çalışmalarda, ağır ekonomik kriz koşullarında eğitim emekçilerinin önceliğinin kariyer değil, insanca yaşayacak ücret ve çalışma koşulları olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. Bizler, öğretmenlerin ‘hükümet memuru’ haline getirilmesini, öğretmen ve yönetici atamalarının siyasi torpillerin gölgesinde yapılmasını değil; nitelikli eğitimin nitelikli öğretmenle mümkün olabileceğine inanıyoruz.” (HABER MERKEZİ)