Eğitim Sen Kadın Meclisi: Cinsiyetçi müfredatı reddediyoruz

Eğitim Sen Kadın Meclisi, toplumsal cinsiyet eşitliğini reddeden yeni eğitim müfredatını kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Kadın Meclisi, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" başlıklı yeni eğitim müfredatı taslağına dair sendikanın genel merkezinde açıklama yaptı. Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Simge Yardım, yeni müfredatta cinsiyete dayalı ayrımcılığı daha da derinleştiren bir içerik hazırlığı olduğunu söyledi. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Yardım, iktidarın toplumu "tek din, tek mezhep, tek kimlik" anlayışıyla dizayn etmek istediğini söyledi. Yardım, iktidarın yeni müfredat üzerinden "sorgulamayan, itaatkâr bireyler" yetiştirmeyi hedeflediğini ifade etti. Yardım, "Siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerini gözeten müfredatı reddediyoruz. Yeni müfredata yönelik eleştirilerimiz sadece teknik ve pedagojik değil, aynı zamanda politik niteliktedir. Siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerini gözeten, tek adam rejiminin yaratmaya çalıştığı toplum modelini temel alan, laiklik ve bilim karşıtı, cinsiyetçi müfredatı reddediyoruz. Eğitimde cinsiyete dayalı eşitsizlikleri inşa eden ve sürdüren başta müfredat olmak üzere tüm uygulama ve politikalara karşı iş yerlerimizde, sokaklarda, yaşamın her alanında mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

(HABER MERKEZİ)