Eğitim Sen: Boğaziçi Üniversitesi'nde Eğitim-Bir-Sen'e üyelik yapıldı

Eğitim Sen yaptığı açıklama ile Boğaziçi Üniversitesi çalışanlarından yaklaşık 40 kişinin yönlendirme ile Eğitim-Bir-Sen'e üye yapıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki sendika üyeliklerine dair bir basın açıklaması yaparak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Candan'ın yaklaşık 40 çalışanın Eğitim-Bir-Sen'e üye olmaları için yönlendirdiğini belirtti.

'KAMPÜSÜMÜZDE NE KADAR ZAYIF OLDUKLARINI GÖSTERDİ'

Açıklamada, Anayasa'nın 51. maddesinde yer alan 'Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz' şeklindeki ifadeler hatırlatılarak "Yetkili sendikanın belirleneceği tarih olan 15 Mayıs yaklaşırken, hapis cezasına konu olacak bir suç işleyecek kadar kötü durumda olmaları, yetkileri, kişilikleri, siyasi bağlantıları dahil her aracı kullanmalarına rağmen kampüsümüzde ne kadar zayıf olduklarını ve artık çok sıkıştıklarını göstermektedir" denildi. 

Açıklamada, amirin baskısı ile psikolojik olarak sıkıştırılarak bir sendikaya üye olmaya zorlanmanın çalışanların onurlarını hiçe sayan bir davranış olduğu vurgulanarak şunlar belirtildi: "Üniversitemizin hem hukuki hem idari yapısını yıpratan bütün bu usulsüz ve hukuk dışı uygulamalar, kampüsteki birlik ve dayanışma kültürünü, insani değerlerimizi de yıpratmaktadır. Atanma, görevde yükselme, çalışma ortamı, lojman tahsisi, servis güzergahı gibi tüm düzenlemelerde çalışanların adaletli kararlar verileceğine dair inancı, kurum içi hukuka güveni zayıflatılmıştır. Kampüste yaşanan herhangi bir haksızlıkta konuyu çözecek merci genelde bulunamamaktadır. Üniversitenin idari yapısı her açıdan sarsılmıştır. Kampüsümüzü değişken, kaygan, her an her şeyin olabileceği, liyakatin zaten hak getirdiği, güvenilmez bir çalışma ortamına dönüştürmek için ellerinden geleni yapmışlardır."

15 Mayıs'ta en fazla üyeye sahip sendikanın yetkili sendika olacağı dile getirilerek şu ifadelere yer verildi: "Kampüsümüzdeki tek sendika Eğitim Sen değildir ve belirtmek isteriz ki, tüm sendikaların faaliyet sürdürenlerine de saygı duyuyoruz. Bununla birlikte 15 Mayıs’ta en fazla üyeye sahip sendikanın yetkili sendika olacağını ve buna en yakın sendikanın yıllardır yetkili sendika olan Eğitim Sen olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Hukuksuz ve ahlaksız bir şekilde, idari görevlerden gelen güç suistimal edilerek üye sayısı şişirilmeye çalışılan yandaş sendikanın karşısında daha güçlü durmak için, tüm çalışma arkadaşlarımızı iyinin, doğrunun, umudun yanında durmaya, kendi gücüne güvenmeye ve Eğitim Sen’e üye olmaya çağırıyoruz." (HABER MERKEZİ)