Edirne'de tarihi konakların restorasyonu devam ediyor

Edirne'de kent turizmine kazandırılacak tarihi konakların restorasyon çalışmaları sürüyor.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kaleiçi'nde restorasyonları sürmekte olan konaklarda incelemelerde bulundu, fiziki durumları hakkında bilgi aldı.

AA'nın haberine göre, Edirne'de çok sayıda tarihi konak olduğuna işaret eden Sezer, kentin tarihi ve kültürel yapıları bakımından dünyada sayılı illerden olduğunu söyledi.

'KONAKLARIN YENİDEN İHYASI İLE EDİRNE'NİN KENTSEL HAFIZASI CANLANDIRILACAK'

Özellikle Kaleiçi'nde turizme kazandırılacak çok sayıda yapının olduğunu belirten Sezer, "Kaleiçi'ndeki birbirinden değerli tarihi konakların yeniden ihyası ile Edirne'nin kentsel hafızası canlandırılacak, 28 konağın restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Kaleiçi dünyada örnek gösterilecek bir nokta haline gelecek" diye konuştu. 

Sezer, restorasyon çalışmalarını en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. 

'KENDİ KONAKLARINDA RESTORASYON YAPANLARA DESTEK VERİLECEK'

Konakların pek çoğunun Kaleiçi'nde olduğunu, restorasyon çalışmaları bittiğinde bu bölgenin önemli bir turizm rotası haline geleceğini vurgulayan Sezer, "İl genelinde 200'e yakın benzer yapı var. Kendi konaklarıyla ilgili restorasyon çalışması yapacak konak sahiplerine de proje desteği vereceğiz, inşaata başlayacak seviyeye getireceğiz" ifadelerini kullandı. 

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)